Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Блинкен: Единственото препятствие между народа на Газа и прекратяването на огъня е "Хамас"

Блинкен: Единственото препятствие между народа на Газа и прекратяването на огъня е "Хамас"

"Очакваме да видим, наистина, дали те могат да приемат да отговорят с "Да" на прекратяването на огъня и на освобождаването на заложниците", заяви Блинкън.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен заяви, че единственото препятствие между народа на Газа и прекратяването на огъня в анклава е "Хамас", предаде Франс прес.

"Очакваме да видим, наистина, дали те могат да приемат да отговорят с "Да" на прекратяването на огъня и на освобождаването на заложниците", заяви Блинкен.

"Реалността в този момент е, че единственото препятствие между народа на Газа и прекратяването на огъня това е "Хамас", добави той.

Израел и страните посредници в преговорите по споразумение за прекратяване на огъня все още чакат отговор от страна на "Хамас" по предложение за примирие от 40 дни, свързано с освобождаване на заложниците в Газа и размяната им за палестинци, задържани в израелски затвори. 

Делегация на "Хамас" отпътува днес за Кайро, за да продължи дискусиите.

По този повод Блинкен заяви, че "Хамас" претендира, че представлява палестинския народ и допълни, че ако това е вярно, то приемането на прекратяване на огъня би трябвало да е очевидно. 

Блинкен също така заяви, че "Израелска атака срещу Рафах в южната част на ивицата Газа ще причини щети отвъд приемливото".

Според Блинкен Израел не е представил никакъв план за защита на цивилните по време на подобна евентуална атака срещу Рафах. 

"В отсъствие на подобен план, ние не можем да подкрепим една мащабна военна операция в Рафах, защото щетите, които тя ще причини, ще бъдат отвъд онова, което е приемливо“, заяви Блинкен.

Тези изявления държавният секретар направи по време на форум, организиран от „Института Маккейн“ в американския щат Аризона, предаде Франс прес.

Блинкен се завърна в САЩ от седмата си обиколка в Близкия изток, по време на която той посети и Израел.

В Рахаф са намерили убежище повечето от жителите на Газа след началото на израелската военна операция срещу "Хамас" там, последвала атаката на "Хамас" срещу Южен Израел на 7 октомври.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега