Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 100 бургаски малчугани дадоха старта на превантивна полицейска кампания

Близо 100 бургаски малчугани дадоха старта на превантивна полицейска кампания

В населените места контролът от страна на „Пътна полиция” е насочен към участъците с пешеходни пътеки и в районите с наблюдавано неправилно и рисково пресичане на пешеходци.

Близо 100 малчугани от бургаската детска градина „Райна княгиня”, разположена в к-с „Славейков”, дадоха старта на превантивната полицейска кампания „Безопасно лято“ – част от ежегодната операция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”.

С шарен и наситен с игри и песни спортен празник възпитаниците на детската градина демонстрираха познанията си по пътна безопасност, като безгрешно определиха вида на различните пътни знаци, рисковите места за пресичане на пешеходци, както и правилната светофарна сигнализация за преминаване по пешеходната пътека.Специален гост на превантивното събитие бе Константин Вангелов - младши автоконтрольор в моторизирано звено Сигма” към сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, който тества за употреба на алкохол директорката на детска градина „Райна княгиня” – г-жа Радослава Белчева. 

Снимка: МВР

Нулевите показатели не изненадаха никой, тъй като г-жа Белчева е сред най-стриктните и дисциплинирани водачи на пътя. Пред малчуганите тя сподели своите наблюдения върху пътния травматизъм, като наблегна на най-конфликтните зони – детските площадки в близост до платната за движение. Като проблемно бе определено и поведението на близки роднини на подрастващите, които пресичайки неправилно и рисково в тяхно присъствие, подлагат на съмнение придобитите в детската градина познания за пешеходните пътеки, предимството на пешеходците и съобразяването с разрешителния зелен сигнал на светофарната уредба. 

Полицейската кампания „Безопасно лято” бе подкрепена и от директора на Центъра за административни услуги „Освобождение” в Бургас – Тодор Колев, който бе и в ролята на родител. Колев поздрави малките палавници с участието в превантивната инициатива, като напомни, че най-големите спирачки за родителите – шофьори са именно техните деца, возещи се в автомобила. 

Снимка: МВР

Кампанията „Безопасно лято“ – част от ежегодната операция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” има за цел предотвратяване на пътнотранспортния травматизъм през активния туристически сезон от 1 юли до 31 август, като основната контролна дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи върху травматизма за съответната територия. Проверки се извършват не само на водачите на превозни средства, но и спрямо пешеходци, велосипедисти, мотоциклетисти и водачите на АТВ и на пътни превозни средства с животинска тяга. В населените места контролът от страна на „Пътна полиция” е насочен към участъците с пешеходни пътеки и в районите с наблюдавано неправилно и рисково пресичане на пешеходци.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега