Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 11 000 души са посетили Музея на солта в Поморие

Близо 11 000 души са посетили Музея на солта в Поморие

10 700 са били посетителите в Музея на солта в Поморие през миналата година и те непрекъснато нарастват. Уредникът на музея Елена Иванова съобщи, че преобладават ученическите групи, съобщава Радио „Фокус”.

10 700 са били посетителите в Музея на солта в Поморие през миналата година и те непрекъснато нарастват. Уредникът на музея Елена Иванова съобщи, че преобладават ученическите групи, съобщава Радио „Фокус”.

Музеят се посещава и много чужди туристи, предимно руски. По-голямата част от посетителите са неорганизирани туристи, като груповите посещения са около 20 %.

„В музея предлагаме сувенири със сол, която е произведена в нашите солници. В музейната експозиция ще им бъде разказана и показана самата технология. Разказваме за историята на солниците. По проекта, по който направихме модернизация на музея на солта всеки посетител може да се възползва от това и соларят да му покаже, или той самият да изпробва как се събира солта с греблата и старите инструменти така, както се е работило в миналото, т.е. да вземе участие в самия процес на добиване на сол”.

Интерес на посетителите предизвиква и вторичният продукт при производството на морска сол – лугата, която се използва в балнеологията и медицината. „Правят се различни процедури с нея. Лекуват се различни заболявания – костни, ставни, на опорно-двигателния апарат, плексити, радикулити. В района на езерото имаме изградени няколко калолечебници, които използват лечебната поморийска кал и луга”, допълни уредникът.

През тази година цените за посещение са повишени в сравнение с миналата. За възрастни входът е 4 лева, а за ученици, студенти и пенсионери – 3 лева. Организираните групи може да ползват отстъпка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега