Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 3 кг опиум в цигарени кутии заловиха на Лесово

Близо 3 кг опиум в цигарени кутии заловиха на Лесово

2,628 кг опиум, укрит в цигарени кутии, заловиха митническите инспектори на Митнически пункт Лесово при проверка на влизащ в страната от турция лек автомобил.

2,628 кг опиум, укрит в цигарени кутии, заловиха митническите инспектори на Митнически пункт Лесово при проверка на влизащ в страната от турция лек автомобил. Колата марка „Фолксваген Голф” с румънска регистрация е управлявал 25-годишен румънски гражданин с инициали L.C. от гр. Букурещ.

На българския митнически пункт той е обявил, че не пренася стоки или валута за деклариране. При извършената митническа проверка обаче, в личния багаж на шофьора са открити недекларирани 220 панела и 180 зарядни устройства за мобилни телефони, както и поставени в найлонова торба 4 картона с 40 кутии цигари, които са се оказали необичайно тежки.

При отварянето им е установено, че 36 от кутиите не съдържат цигари, а пакети с пресовано кафяво смолисто вещество, което при извършения на място полеви наркотест реагира на опиум. Срещу 25-годишния румънски гражданин е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Той е задържан, а случаят е предаден на компетентните органи от полицията и прокуратурата.  

Освен този случай, само от началото на седмицата, митническите инспектори на Лесово са пресекли 15 опита  за контрабанден внос на цигари и тютюн в търговски количества. Задържани са 23 000 къса / 1 150 кутии/ цигари без акцизен бандерол и 12 кг. насипен тютюн, като всички нарушители са български граждани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега