Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 3500 зрелостници с възможност за месечна стипендия от 100 лева

Близо 3500 зрелостници с възможност за месечна стипендия от 100 лева

Стипендията се полага на всички първокурсници, които отговорят на изброените критерии.

Близо 3500 зрелостници ще получават месечна стипендия от 100 лв., ако станат студенти в специалности от 12 приоритетни професионални направления.  Право на този бонус имат първите 10% от младежите с най-високи оценки на матурата по български език и литература, т.е. не по-ниски от 5,40. На втория задължителен държавен зрелостен изпит и държавния изпит по професия успехът им трябва да е над средния за страната по съответния предмет. 

Същата стипендия ще вземат и студенти, които са в първите 30% на втория държавен зрелостен изпит по математика, по физика и астрономия или по химия и опазване на околната среда. Успехът им на матурата по български език и литература трябва да е равен или по-висок от средния за страната, който тази година е 4,36.  За да получават възнаграждението, учениците трябва да са приети в държавно висше училище в годината на завършване на средното си образование. 

Другото условие е да следват специалност от професионалните направления: „Педагогика“, „Педагогика на обучението по…“, „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“, „“Материали и материалознание“, „Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми“, „Металургия“, „Химични технологии“, „Общо инженерство“, както и в специалност „Хидростроителство“ от професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“.  

Стипендията се полага на всички първокурсници, които отговорят на изброените критерии. През следващите години от обучението си студентите трябва да имат минимален успех добър (4.00), за да я получават. Тези стипендии на студенти от посочените направления се изплащат за трета поредна година. Целта им е да повишат интереса на младите хора към сфери на икономиката, в които не достигат  висококвалифицирани кадри.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега