Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 50 хиляди зрелостници се явяват на матурата по БЕЛ

Близо 50 хиляди зрелостници се явяват на матурата по БЕЛ

За 41-ви въпрос, който е писане на съчинение или есе, се падна тема номер 22, но кой е авторът и какво е произведението ще стане ясно по-късно днес.

Близо 50 000 зрелостници се явяват на задължителния изпит по български език и литература днес. Изпитният вариант беше изтеглен тази сутрин в Министерството на образованието и науката от над 11 милиона комбинации. За 41-ви въпрос, който е писане на съчинение или есе, се падна тема номер 22, но кой е авторът и какво е произведението ще стане ясно по-късно днес.

Автори не отпаднаха от конспекта, матурата е разделена на 3 модула.Всички ученици днес трябва да носят маски в изпитните стаи. Влиза се от 2 хода, мери се температурата, а в стая могат да бъдат до 10 деца. 15 000 са квесторите днес, осигурено е и видеонаблюдение. Само двама болни от COVID-19 дванадесетокласници в цялата страна няма да могат да се явят на държавен зрелостен изпит по български език и литература. Те са с положителен тест за коронавирус към 18 май. Други двама ученици, които са под карантина като контактни, ще могат да положат изпита. 

Припомняме, че всички изпити продължават четири астрономически часа. Задължителната матура по български език и литература е разделена на три модула: първи с 30 затворени въпроса с по четири възможни отговора, втори с 10 въпроса, които изискват свободни отговори, и трети, при който се очаква създаване на есе или интерпретативно съчинение по зададена тема върху изучавано литературно произведение. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега