Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 600 000 подкрепили идеята на Янев за референдум срещу ГЕРБ

Близо 600 000 подкрепили идеята на Янев за референдум срещу ГЕРБ

Яне Янев отново изкочи на медийна сцена с поредното изказване против правителството на ГЕРБ. Хората вече не искат да ги управлява ГЕРБ, така интерпретира той резултата от подписката за референдум, която РЗС организира.

Яне Янев отново изкочи на медийна сцена с поредното изказване против правителството на ГЕРБ.  Хората вече не искат да ги управлява ГЕРБ, така интерпретира той резултата от подписката за референдум, която РЗС организира. Близо 600 000 души са подкрепили идеята мандатът на 41-вото народно събрание, в което ГЕРБ има 117 депутати, да бъде прекратен предсрочно, да се свика Велико народно събрание, което да приеме промени в конституцията.

По действащия закон за референдумите 500 000 гласа задължават парламента да свика допитване до народа. В случая от РЗС са събрали много повече.

Депутатът Емил Василев обаче предупреди, че е  представители на ГЕРБ и „Атака” са внедрили провокатори. Част от хората са се подписвали, а малко по-късно задрасквали подписката си. Други нарочно разбърквали имената си. „Очакваме всякакви политически лица да кажат, че подписката е фалшифицирана”, сподели Василев.

От РЗС предупредиха, че се готви промяна в закона за референдумите, чрез която да отпадне срокът, в който ГРАО трябва да се произнесе за достоверността на подписите. "600 000 граждани искат свикването на Велико народно събрание. Това е безпрецедентен, директен акт на суверена. Такова нещо досега не се е случвало – директно избирателите да се произнесат срещу мандата и водената политика на ГЕРБ", разпалено обясни обаче Яне Янев. Той е убеден, че настоящата Конституция на България не може да бъде прекроявана повече. "Ние сме убедени, че нашият народ иска нова конституция, защото не желае повече да бъде управляван при този сгрешен и умишлено структуриран модел в ущърб на българските граждани", каза той. Янев даде възможност 20 години на върха на държавата да бъдат олигарси, "които използват политиците за кукли на конци", заяви в типичния си стил лидерът на РЗС.

Яне заяви още, че  всички партии, които застанат срещу предложението за референдум, са част от статуквото на олигарсите и народът ще ги познае.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега