Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Blizoo отнася поредна глоба за заблуждаваща реклама

Blizoo отнася поредна глоба за заблуждаваща реклама

30 379 лв. глоба наложи КЗК на "Близу енд Броудбен" ЕАД заради заблуждаваща реклама, съобщават от Комисията. Това е поредната глоба, която отнят от компанията.

30 379 лв. глоба наложи КЗК на "Близу енд Броудбен" ЕАД заради заблуждаваща реклама, съобщават от Комисията. Това е поредната глоба, която отнят от  компанията.  Припомняме, че в края на февруари КЗК глоби “Близу” с 56 288 лв. за нелоялна конкуренция по жалба на “Нет 1” - тогава проверката е установила, че дружеството е предлагало бонуси, с което незаконно е привличало клиенти.

Повод за производството този път е сигнал на потребител срещу оператора във връзка с предлагания "Пълен пакет", включващ цифрова телевизия с над 150 програми, интернет и фиксирани телефонни услуги.

Според КЗК от Blizoo действително са заблудили потребителите си, тъй като реално операторът предлага доста по-малък брой телевизионни програми. При определяне на санкцията КЗК е взела предвид степента и периода на нарушението, както и ограничения мащаб на рекламната кампания, се посочва в съобщението.

„Комисията се е ръководила и от разбирането си, че санкцията трябва да има превантивен характер срещу бъдещи недобросъвестни действия“, допълват от КЗК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега