Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БЛС настоява направленията за PCR тест да са електронни

БЛС настоява направленията за PCR тест да са електронни

Според д-р Гергана Николова това ще спести и времето на пациентите и специалистите, така че възможно най-бързо да се установи заразено ли е лицето с Covid-19, или не.

От Българския лекарски съюз настояват направленията за PCR тест да са електронни, за да се избегне опасността от разпространение на вируса в кабинетите на общопрактикуващите лекари. Според д-р Гергана Николова това ще спести и времето на пациентите и специалистите, така че възможно най-бързо да се установи заразено ли е лицето с Covid-19, или не.

"От 11 колеги, които загубиха битката с коронавируса, четирима са общопрактикуващи лекари. Те не се водят работещи на първа линия, което е абсурдно. Големият проблем на личните лекари е, че, когато се разболеят, сами трябва да си търсят заместници. Не са ни дадени лични предпазни средства и дезифектанти. Всички неща си купуваме сами", коментира общопрактикуващият лекар в ефира на NOVA. Д-р Николова а пореден път апелира хората да се обаждат по телефона на личните си лекари, когато имат симптоми, а не да посещават кабинета им.

"От май месец има издадена заповед, която гласи, че пациенти дори само с един симптом, подлежат на тестване. Това трябва да стане преди да отидат при личните лекари и да имат контакт с много хора. Много голяма част казват, че не искат да се изследват. Взимат се капки за нос и сироп за кашлица и животът продължава. Човекът ходи на работа, вижда се с приятели. По този начин не можем да спрем заразата", категорична е докторката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега