Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БЛС ще заведе колективен иск заради хаоса с електронните направления

БЛС ще заведе колективен иск заради хаоса с електронните направления

"Недопустимо е дни наред български граждани да не могат да получат необходимите им направления за прегледи и изследвания, а лекарите да бъдат подложени на допълнителен стрес и да понасят всички негативи от създалата се ситуация", се казва в позицията на БЛС.

Българският лекарски съюз (БЛС) ще съдейства на засегнатите лечебни заведения от извънболничната помощ да заведат колективен иск срещу компаниите, които не са изготвили в срок програмните си продукти и това доведе до невъзможност за издаване на електронни направления след 1 юни. Това реши съсловната лекарска организация късно в петък.

"Недопустимо е дни наред български граждани да не могат да получат необходимите им направления за прегледи и изследвания, а лекарите да бъдат подложени на допълнителен стрес и да понасят всички негативи от създалата се ситуация. БЛС настоява компетентните органи да направят необходимите проверки и да установят кои компании  не са изготвили в срок програмните си продукти. Настояваме още и за въвеждането на строг лицензионен режим с ясно разписани отговорности за всички компании, които изработват медицински софтуер.Български лекарски съюз се обръща към всички колеги, засегнати от проблема, да изпращат своите сигнали за фирмите, които не са изготвили в срок програмните си продукти до централата на БЛС:  (гр. София, бул. "Акад. Иван Гешов" 15) или на имейл: blsus@blsbg.com. Сигналите ще бъдат включени в колективните искове, за чието завеждане Съсловната организация ще съдейства", съобщават от лекарския съюз.

Освен това БЛС предлага на Надзорния съвет на НЗОК да бъде направена двуседмична отсрочка за електронните прегледи и направления, за да могат компаниите, които не са изготвили в срок програмните си продукти да изчистят пропуските, а българските граждани да имат възможност да получат необходимите им направления за прегледи и изследвания без проблем. Според БЛС така и лекарите няма да са подложени на допълнителен стрес и да понасят всички негативи от създалата се ситуация.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега