Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Боевски се прибра в България. Не е ясно дали е помилван или е с отменена присъда

Боевски се прибра в България. Не е ясно дали е помилван или е с отменена присъда

Олимпийският ни шампион Гълъбин Боевски неочаквано се прибра в България с полет от Париж, предаде БНТ.

Олимпийският ни шампион Гълъбин Боевски неочаквано се прибра в България с полет от Париж, предаде БНТ. Припомняме, че той беше осъден на 9 години и 4 месеца в Бразилия за трафик на наркотици. Боевски беше задържан на 24 октомври 2011 година на летището в Сао Паоло със 7.2 кг кокаин и оттогава бе в затвора в Итаи. На 15 декември 2011 г. му беше повдигнато обвинение за наркотрафик. Шампионът ни твърди, че е купил нови куфари, без да знае какво има в тях. Той е категоричен, че е невинен и няма връзки в престъпните среди.

Вчера, след като кацна на летище София, Боевски отказа да коментира дали е бил предсрочно освободен или оневинен. Той не направи никакъв коментар. От посолството в Бразилия също не дадоха повече информация.Адвокатът на шампиона Ивайло Дерменджиев също обясни, че не знае нищо за прибиране на Боевски.  Гълъбин Боевски или е помилван от президента Дилма Русеф, или съдът е отменил присъдата му, коментира адвокат Марин Марковски. По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която обаче много скоро ще бъде решена.

"Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това, да пренасят наркотици", защити той тезата си.Марковски даде и пример с тираджиите у нас, които могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите им има наркотици.

Адвокатът допуска, че това вероятно се е случило и с Боевски и двойните му куфари, пълни с кокаин, за които той не е подозирал, но пък беше осъден и получи присъда от 9 години и 4 месеца за трафик на наркотици.Юристът определи завръщането на Боевски като "добрата новина".  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега