Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бойко Борисов: Изправени сме пред три кризи - миграционна, COVID и финансово-икономическа

Бойко Борисов: Изправени сме пред три кризи - миграционна, COVID и финансово-икономическа

"На всичко съм вярвал, но не и когато си пръв по смъртност в света да дадеш медал и да кажеш, че си се справил с кризата. Моргите са пълни, коридорите са пълни с чували. Ден с 200 загинали се играе хоро", заяви той. "Истински притеснителното е като гледам как и в Ню Йорк затвориха днес. В Европа, какво се случва с мутацията, която върви, а тук е безхаберие", каза Борисов.

Можеше да има много стабилно управление между партиите на промяната, ГЕРБ и СДС. Учуден съм да разбера как по-приемливи станаха световният шампион по фалиране на банки." Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в Арбанаси, като начерта три кризи в страната - миграционна, COVID и финансово-икономическа.

"На всичко съм вярвал, но не и когато си пръв по смъртност в света да дадеш медал и да кажеш, че си се справил с кризата. Моргите са пълни, коридорите са пълни с чували. Ден с 200 загинали се играе хоро", заяви той. "Истински притеснителното е като гледам как и в Ню Йорк затвориха днес. В Европа, какво се случва с мутацията, която върви, а тук е безхаберие", каза Борисов. 

По думите му план за възстановяване липсва, а управляващите ежеседмично теглят по половин млрд. лева без да се знае за какво са. "Вашите деца ще връщат онова, което причиняват тези хора тихомълком без да се знае за какво, всеки понеделник по половин милиард се тегли. Тези тегления ние много пъти сме ги обсъждали, защото няма човек, който не иска да не са безплатни детските градини, да не се плаща ДДС и данък.Само социалните мрежи, които предложиха вчера, са около 15 млрд. лева. Бюджетът се прави от управляващите, защото основното мерило е да спазиш дефицита. Сега ще си затраят, като ги гледам инфлацията ще отиде към декември 10%", прогнозира той.

Според него няма шанс да мине бюджета. "Когато създадохме ГЕРБ, някои от вас не са били родени", обърна се той към младите хора в партията. "Амбицията на младостта и мечтите са много хубаво нещо, ако се съчетаят с опит", заяви той."Кампанията свърши, сега разговорите трябва да бъдат за бюджета и по конкретни теми", заяви още Бойко Борисов, като допълни: "не виждам как се осъществява промяната. По-важно е да мислят за бюджета и да внимават, какви мерки предлагат. Когато предлагаш един бюджет опозицията иска да се харчат повече пари, а управляващите предлагат консервативни мерки, за да не се надхвърли бюджетният дефицит", каза още Борисов.

"Едно от първите предложения, които ще направим, когато влезем в парламента, е мораториум върху тегленето на дълг", каза Борисов."Нямало да правят атомна централа в "Козлодуй", а ще правят водородна централа - това са смели предложения за бъдещето. Незнанието мога да го оправдая, откъде да знаят, че сме увеличили с 30 години напред живота на 5-ти и 6-ти реактор на "Козлодуй", ще проверят и ще се уверят, че е така", коментира Бойко Борисов.

"Така съжалявам за Хемус. Всичко това десетилетие ще стои така", каза лидърт на ГЕРБ. По думите му, до края на годината магистралата "Хемус", щяла да стигне Велико Търново. "Те няма да го направят и няма да го построят. Аз чух в преговорите, че щели да правят 4 магистрали за 1 година. Велоалея не могат да направят за една година. Чух за магистралата между Констанца и Истанбул. Чакайте, вие не сте си вързали големите градове на северозапад и север. Ужасно пътуване, 3 часа пътуваш. Мантинелите да заснемат уважаемите медии, да видят как изглеждат за тези 7 месеца. Една мантинела няма подменена нито по "Хемус", нито по "Тракия", заяви Борисов.

Изборите приключиха, сега разговорите за бъдещето на България трябва да бъдат съвсем конкретни. Вместо това виждаме следизборно представяне на предизборни програми в МОЛ. Шампионът по фалиране на банки в момента дава предложения за финансова стабилност. Румен Гечев, Румен Овчаров или Емилия Масларова са “промяната”?! Изправени сме пред три кризи: миграционна криза, ковид криза и финансово-икономическа криза. Затова в листите на ГЕРБ заложихме на опитни експерти, които знаят как да се справят. В момента няма какъвто и да е план за овладяване на кризите.Над 70% от гражданите не са гласували. Тези, които дават предложения сега, всъщност имат по 100 000 гласа. Можеше да има много стабилно управление между ГЕРБ, СДС и партиите на промяната.Проявяваме разбиране към избора на хората, но ще продължим да задаваме въпросите си, защото българските граждани продължават да живеят в тази страна. И заслужават отговори.Загубихме изборите. Но съдията не само свиреше за другия отбор, но и играеше на терен. Никой не може да отречегрубата намеса на служебния кабинет на Румен Радев, нито регистрираните изборни нарушения. Дори и в най-лошите ми представи за демокрация не съм очаквал полиция да влезе в университета с цел сплашване на политически опонент. Само защото ректорът е кандидат за президент. Смяната на позицията им за Крим също е трик. Осъзнават, че скоро ще се провалят.

Публикувахте от Boyko Borissov в Събота, 27 ноември 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега