Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Болницата и медицинският център в Меден рудник на почти готови

Болницата и медицинският център в Меден рудник на почти готови

Кметът на Бургас Димитър Николов провери как върви строителството на новата МБАЛ с медицински център в к-с „Меден рудник”. Придружи го заместникът му д-р Лорис Мануелян.

Кметът на Бургас Димитър Николов провери как върви строителството на новата МБАЛ с медицински център в к-с „Меден рудник”. Придружи го заместникът му д-р Лорис Мануелян.

„Гордея се, че докато другите български градове закриват и продават болници, в Бургас се строи нова”, каза кметът, след като се увери, че сградите са в почти завършен вид. Болницата и медицинският център вече щяха да работят, ако не бяха съдебните дела, заведени срещу Община Бургас. Тогава се наложи кметът Николов лично да се явява в съда, за да защити проекта. Организирана беше и подписка, с която близо 20 000 жители на комплекса подкрепиха инвестиционното намерение. След всички перипетии строителството тръгна, макар и със забавяне, и върви към своя финал.

Чрез публично-частно партньорство са построени Многопрофилна болница /9 декара/ с медицински център /5 декара/ - две сгради с топла връзка между тях. Община Бургас предостави свой терен, а инвеститорът "МБАЛ д-р Пенкови" ООД построи сградите.

„Така успяхме безплатно да се сдобием с чисто нов медицински център – модерен и просторен. За сравнение старият все още се помещава във вход на блок”, добави кметът Николов.

В началото на октомври тази година ще започне зареждането на общинския медицински център с най-съвременна техника, мебели и всички необходими консумативи. В него ще има помещения за физиотерапия, рентгеново отделение, лаборатории и др. Реално той и многопрофилната болница могат да заработят заедно през пролетта на следващата година. Така ще бъдат решени проблемите с неравномерното разпределение на болничната помощ в най-населения жилищен комплекс на Бургас и ще стане възможно съчетаването на диагностика с лечение.

Целият район около медицинския комплекс ще бъде облагороден. Днес кметът разпореди да се търсят възможности за осигуряване на допълнителни паркоместа, извън предвидените по проекта.

 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега