Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бомбаджия от с. Оризаре получи 2 г. и 6 м. затвор

Бомбаджия от с. Оризаре получи 2 г. и 6 м. затвор

Наказание от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим получи бомбаджията от с. Оризаре - Велизар Василев. Наказанието е наложено с одобреното от Бургаски окръжен съд (БАС) споразумение за решаване на наказателното дело, постигнатото между обвиняемия и прокуратурата.

Наказание от 2години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим получи бомбаджията от с. Оризаре - Велизар Василев. Наказанието е наложено с одобреното от Бургаски окръжен съд (БАС) споразумение за решаване на наказателното дело, постигнатото между обвиняемия ипрокуратурата.

Със споразумението Василев сепризнава за виновен в това, че през юни 2008 г. в с. Оризаре, общ. Несебър, наулица пред дом, чрез взривяване, а именно чрез задействане по огневия способ насамоделно взривно устройство, съдържащо в конструкцията си взривно вещество 200гр. тротил и средство за взривяване - капсул денотатор с биметална гилза,повредил чуждо имущество със значителна стойност: къща, находяща се в селото,ведно с прилежащата й ограда, на обща стойност 35 790 лв., собственост на пострадалосемейство.

От взрива са били унищожени двойна метална ограда, стъкла постълбищна клетка и стъкла и противокомарна мрежа на прозорец на къщата. Всичкищети са оценени на обща стойност 259 лв. Имало е опасност взривът да серазпростре и да повреди и други имоти със значителна стойност.

От него са били унищоженистъкла по гаражен прозорец и стъкла по остъкляване на приземен етаж на съседна къщата,като щетите са на стойност 54 лв. От взрива са унищожени също 6 броя стъкла на другакъщата и стъкло от гаражен прозорец. Общата стойност на тези щети възлиза на 33лв.

БАС допусна делотода протече по този ред, след като Василев призна вината си, и заяви, че разбирапоследиците на споразумението на влязла в сила присъда и се отказва отразглеждане на делото по общия ред. Съдът с намери, чепостигнатото между него и Окръжна прокуратура – Бургас споразумение непротиворечи на закона и морала.

Съдебният състав взе предвид, че имуществените вреди,причинени от престъплението са изцяло възстановени и одобриспоразумението и прекрати наказателното производство срещу Василев.Определението е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега