Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на ПП

Борисов: 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на ПП

Според Борисов приходите намаляват със 700 млн., докато разходите се увеличават с над 2 млрд.

„Европейската комисия казва: „Устойчивост на дълга, устойчив растеж". Устойчивостта на дълга означава - не правете повече дълг, нямате с какво да ги покриете. Втората част на изречението означава, че имате под 1% ръст на БВП - много сте слаби, за да си позволявате да правите това, което си позволяват богатите държави. Почнете да работите, за да вдигнете БВП". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна.

Според Борисов приходите намаляват със 700 млн., докато разходите се увеличават с над 2 млрд.

„ЕК ни призовава да бъдем фискално предпазливи. На езика на ЕК предпазливост означава много внимавайте. Бъдете предпазливи в желанието си да се харесате на хората. Съвестта ми е чиста, защото на тази дата ще съм предупредил българите какво ще се случи през следващите години. Както преди 2 години предупредих, че следва хаос, безвремие и тотална криза“, заяви Борисов и подчерта, че ЕК са написали всичко, което българският парламент трябва да спазва, ако не искаме през следващите години да дойде някой отвън, за да го направи. Борисов отбеляза, че са необходими инвестиции и реформи. 

„В Плана за възстановяване и устойчивост сме записали едни батерии, които не ни вършат никаква работа и няма никакви други инвестиции. Инвестициите спряха. Както спря и АМ "Хемус".“, отбеляза със съжаление Борисов. 

„Еконта дойде излъга ви, като промоутърите, които лъжат с тиганите. Четири магистрали, три моста, пет тунела, и българите анаха... Къде са магистралите, къде са тунелите, къде са ви язовирите. Къде има нещо за тези 2 години?", попита Борисов. 

„Колкото харчиш, толкова трябва да изкараш. Правителството трябва да има излишък в бюджета. Ние им оставихме 15 млрд., сега те ни слагат по 15 млрд. лева дълг на година. Това ни очаква. Следват наказателни процедури. И те ще се стоварят върху главите на българите. Около 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на „Продължаваме промяната“ за 1 година", поясни той. 

„Не съм се чувал и срещал с Румен Радев от години. Вкараха ни с тази провокация в обяснителен режим. Ако исках да се срещна с него щях да си взема мандата за правителство. Ако Радев ме покани, ще отида да говоря, защото трябва да се обсъдят важните теми. Нямаше да го крия, ако съм се срещнал с него. Правилно е политическите опоненти да си говорят. Асен Василев пуска такива неща, защото те са действали по този начин. По апартаменти, лажоратории и т.н. Ако има среща, аз пръв ще я обявя. Моят политически опонент е Радев. Той е сериозният играч", заяви лидерът на ГЕРБ.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега