Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Ако руската ваксина бъде одобрена от ЕМА, вземаме и нея / Видео/

Борисов: Ако руската ваксина бъде одобрена от ЕМА, вземаме и нея / Видео/

По повод на ваксините премиерът е категоричен, че в ЕС се прилагат само разрешени ваксини.

Година след първия локдаун у нас, премиерът Бойко Борисов тръгна да инспектира как се спазват мерките в страната. Днес той е на посещение в Кюстендилско. С него е министър Костадин Ангелов, който съобщи, че вчера са поставени над 12 000 ваксини. Изчакват се резултатите за фаталния случай в Пловдив.

По повод на ваксините премиерът е категоричен, че в ЕС се прилагат само разрешени ваксини. "Ние сме били винаги дисциплинирани членове на ЕС и спазваме правилата. Ако руската ваксина, която си е дала документите, бъде одобрена от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) и я разрешат, ние ще вземем и нея, за да я предоставим на желаещите да си я направят", коментира той и поясни, че китайската все още не е подала документи. Компромиси в Европа не се допускат, каза още Борисов. Изтъкна и разликата между цените за различните ваксини. Търговската война между фирмите е като в заведенията, каза той.

Премиерът се срещна и с представители на ресторантьорите и изслуша техните проблеми. По думите му "управляващите никога не са противопоставяли ресторантите с образованието". Поясни, че сигурно оборотите не са същите, но увери, че помощите за бизнеса са удължени до май. Ричард Алибегов, който е начело на ресторантьорската организация поясни, че спазват мерките и призова да не се стига до второ затваряне, защото ще бъде фатално за бизнеса.

Алибегов се обърна и с молба към неговите колеги да не се поддават на провокации и помоли Борисов да се ускори плащането на помощите, които се бавят. Премиерът увери, че това ще стане до края на март.

Публикувахте от Boyko Borissov в Петък, 12 март 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега