Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: България ще преодолее енергийната зависимост

Борисов: България ще преодолее енергийната зависимост

България ще победи енергийната зависимост, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за "Евронюз".

България ще победи енергийната зависимост, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за "Евронюз". Той изтъкна, че правителството подкрепя проектите „Южен поток" и „Набуко".  Най-големият източник за енергийна диверсификация на България са залежите на нефт и природен газ в Черно море и България успешно ще диверсифицира своите енергийни доставки в рамките на три до четири години, посочи премиерът.  

Той припомня, че по време на газовата криза през 2009 г. страната ни е била една от най-засегнатите в ЕС.  "Тогава бях кмет на София, а температурите паднаха до 15 градуса под нулата. "Прекарахме 10-15 дни без газ и никой не ни помогна. Научихме си урока", подчерта премиерът. "Затова сега строим газова интерконекторна връзка с Румъния. Подобен тръбопровод с Гърция вече е в много напреднала фаза и ще бъде завършен до месец-два. Очаква се да започне изграждането и на интерконекторни връзки с Турция и Сърбия", допълни той.

В отговор на въпроса за влиянието на кризата в Гърция върху икономиката на нашата държава, премиерът припомни за увеличената пенсионна възраст и замразените доходи. Това са тежките мерки за намаляване на дефицита. Като критика, той отбеляза, че въпреки тези мерки, отношението на ЕС към България е много по-строго, отколкото към Гърция и други държави, които не се справят, както нашата.

Относно отложеното ни приемане в Шенген, министър-председателят припомни количествата заловена дрога, с което доказва колко добре охранявани са границите ни. „По отношение на Шенген, това, което е добро за България, е, че страните членки на ЕС знаят, че шенгенската граница е по-добре охранявана от тази в техните страни. Вашите граждани могат да спят спокойно, българската шенгенска граница е охранявана стриктно", заяви премиерът. "В България се хваща огромно количество дрога, тонове кокаин, 20 тона хашиш един ден, 40 тона кокаин друг ден, три тона кокан на следващия - общо хиляди тонове наркотици и това само за няколко месеца. Това е доказателство, че не само говорим за наркотрафикантите, но и взимаме мерки срещу тях", посочва Борисов.

На въпрос за критичния доклад на Европейската комисия за България, според който страната не се справя ефективно с корупцията на високо ниво и организираната престъпност, той отговаря, че ако се вгледаме в насоките за прозрачността на обществените поръчки, България се справя много по-добре от други европейски страни. Босовете на престъпните групировки са или в арестите, или са с червена бюлетина за издирване от Интерпол, допълва Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега