Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: До няколко месеца България ще произвежда стотици милиони ваксини (видео)

Борисов: До няколко месеца България ще произвежда стотици милиони ваксини (видео)

Лидерът на ГЕРБ отчете, че за основните булеварди на Разград са отпуснати 2 млн. лв

Министър-председателят на България Бойко Борисов инспектира изграждането завод за ваксини против Covid-19. Съоръжението, чиято инвестиция е около 120 млн. лв, се намирай край Разград. Борисов беше придружен от директора на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Заводът ще бъде готов до няколко месеца, а Борисов заяви, че е много щастлив, защото на европейската карта на ваксинация, този завод ще може да произвежда ваксини за Европа и при този капацитет много държави ще си отдъхнат.

 "Обещах пред европейската комисия да изпратим веднага на какъв етап е нашата база. За наша радост вие сте мислили далновидно и когато другите започват да правят, ние вече сме на етап монтиране на машини. Много съм щастлив, защото на европейската карта за ваксинация ще се присъедини и България. Много държави ще си отдъхнат. Ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи“, каза Борисов.„Преди една година всички се борехме във военната промишленост да има инвестиции, новата война я видяхме каква ще е. Който има заводи за ваксини, заводи за лекарства и мощна фармацевтична продукция, ще е номер едно във всичко останало. Само успехи ви пожелавам. Напред", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отчете, че за основните булеварди на Разград са отпуснати 2 млн. лв., още 1.5 млн. лв. за реставрацията на джамията, както и 100 хил. лв. за църквата „Св. Борис Покръстител“.

В България ще има възможност да се произвеждат ваксини срещу коронавируса. Във фармацевтичния завод в Разград се подготвя всичко необходимо, за да започне процесът. Вече се монтират висококачествени немски машини. До няколко месеца очаквам заводът да е готов. Предприятието ще има голям капацитет, което ще позволи производството на сериозни количества ваксини. Вярвам, че на европейската ваксинационна карта ще се присъедини и България, което е голямо предимство за страната ни. Така и българските, и европейските граждани ще могат да бъдат спокойни.

Публикувахте от Boyko Borissov в Събота, 20 март 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега