Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов плаши с оставка, ако протестите продължат

Борисов плаши с оставка, ако протестите продължат

Синдикатите на полицаите трябваше да стачкуват когато Данаилов един месец обясняваше в предизборен клип как униформените получават в пъти повече от лекарите. Преди те протестираха срещу определен министър, който не има харесваше. Да седнат с Цветанов сега, да предложат план за действие и да решат кого да уволнят. Това заяви в предаването "Тази сутрин" министър-председателят Бойко Борисов.

Синдикатите на полицаите трябваше да стачкуват когато Данаилов един месец обясняваше в предизборен клип как униформените получават в пъти повече от лекарите. Преди те протестираха срещу определен министър, който не има харесваше. Да седнат с Цветанов сега, да предложат план за действие и да решат кого да уволнят. Това заяви в предаването "Тази сутрин" министър-председателят Бойко Борисов.

Истински се надявам, че зърнопроизводителите идват да ни подкрепят. Когато ние дойдохме на власт те получаваха 450 млн. лева, а за животновъди и зеленчукопроизводители нямаше нито лев. На година даваме средно с 450 млн. лева повече. През 2011 г. те получиха 1 млрд. и 60 млн. лева. През 2012 г., конкретно зърнопроизводителите, ще вземат 1 млрд. и 260 млн. лева.

Те могат да искат и 3 млрд. Беше им обещано, когато в Европа ситуацията беше по-различна. Това са много пари. Казано простичко, 2 млрд. лева отиват в този сектор. Те искат все повече и повече и ни извиват ръцете. Протестираха и по времето на Станишев, но тогава парите им бяха много по-малко. Искат да съборят българското правителство, въпреки че им даваме повече пари.

В Гърция блокираха, блокираха и се наблокираха, коментира премиерът. Когато идват с намерението да свалят правителство, хората, които ги подкрепят трябва да знаят, че ние им даваме пари.

Зърнопроизводителите бяха при мен преди две седмици  и хората трябва да знаят, че от Бентли им започват колите. Близо 80% от парите, които искат ще отидат при 5-6 човека. Изобщо да не си мислят, че с протест ще ме плашат. Давам си оставката на другия ден. Ако искат да фалират държавата да си изберат хора като Станишев и Костов.

Ако сега имаше пари в бюджета пак щяхме да им дадем, но светът върви към една пропаст, която ние искаме да избегнем. Аз не искам да съм премиер на държава, в която народът се бунтува и не иска да разбере мерките. Ние като народ искаме дисциплинирано да си оправим бакиите, защото е безспорно, че ние сме си ги сътворили.

Изобщо не ме притеснява, че железниците стачкуват. Истинското ми притеснение е ако министър Московски не успее да се разбере с кредиторите. Тези хора прекрасно са знаели през годините, че тяхното предприятие е на държавна дотация. Да са стачкували тогава срещу начина на управление. Ние не спираме нито една линия – това предприятие трябва да стане печелившо.

На 30 ноември аз съм на работа. Ако те не искат да съм на работа ще ме отстранят, ще мятат камъни и ще ме накарат да изляза, заяви Борисов.

Когато искаш да си измиеш ръцете казваш система. При лекарите, както и при всички останали, има и човешки момент. Имаме страхотни специалисти, страхотни лекари, за съжаление, се случват и грешки. Разбира се, аз не ги пожалих – веднага ги извиках и поисках оставки. Като казахме, че ще правим реформа в спешната помощ, те веднага казаха "ще стачкуваме".

Да стачкуват, важното е ние да си проведем реформата.    

Отстъпвал съм хиляди пъти, когато съм можел да направя компромис. Сега обаче това вече е невъзможно. Когато в цяла Европа държави изпаднаха в дългови кризи ние имаме редкия шанс да се справим сами. Показвайки, че сме стабилни ние можем да везем в пакта на финансово стабилните държави с до 3% дефицит, а на Балканите България спокойно може да направи това, смята премиерът.

  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега