Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов покани испанския бизнес да инвестира в България

Борисов покани испанския бизнес да инвестира в България

Министър-председателят Бойко Борисов покани испанския бизнес да инвестира в България. Това стана по време на бизнес форум, организиран от Испанската конфедерация на предприемачите.

Министър-председателят Бойко Борисов покани испанския бизнес да инвестира в България. Това стана по време на бизнес форум, организиран от Испанската конфедерация на предприемачите. Премиерът покани испанска бизнес делегация в  София, която да обсъди с членовете на кабинета възможностите за инвестиции в страната ни, съобщиха от кабинета на премиера. Бойко Борисов добави, че работи много добре с Испания още от времето си като кмет на столицата.

„Първите големи проекти на България бяха направени с Испания”, каза министър-председателят. Бойко Борисов подчерта пред участниците във форума предимствата на България като дестинация за чуждестранни капиталовложения -  страната ни не е вдигнала данъците, въпреки кризата и в момента е с най-ниските такива в ЕС, корпоративният данък е 10%, а ДДС-то – 20%. Той допълни, че  дефицитът е под 3%, безработицата под 10% и България има възможност да усвои над  13 млрд. евро от  еврофондовете. „Увеличили сме усвояването им с 10 пъти до 10%, но трябва да бъдат да усвоени още 90%. Ние можем да се възползваме от опита ви в реализирането на добри проекти”, допълни той.

Министър-председателят обяви възможностите в инфраструктурата. Проектите за изграждане на магистралите Струма, Марица, София – Ниш,, Варна – Бургас и след 2014 г. за магистрала Хемус, за която ще трябват над 2 млрд. евро. До момента за строителството на метрото в София са усвоени 1.5 млрд. евро. В областта на околната среда има възможности за инвестиции във ВИК системата и изграждането на пречиствателни станции.

„България има плодородни земи и много вода. В световен мащаб вече има проблем с доставките на храни и изхранването на населението в Азия и Африка. Ние предлагаме големи възможности за производството на храни чрез инвестиции в земеделието”, подчерта премиерът. Той допълни, че в страната има много необработваеми земи, които могат  да се използват.

Министър-председателят представи още възможностите на минералните извори за производството на вода и изграждането на модерни спа центрове. На бизнес форума участваха още министрите на земеделието и храните Мирослав Найденов и на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, които разясниха перспективите пред техните сектори в България.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега