Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов

Борисов: Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов

"В следващите дни има важни законопроекти, свързани с отбрана, енергетика. Ще стане ясно как се харчат пари по Плана за възстановяване. Вместо да се дават за проекти, са изхарчени за пенсии, за да се изкарат колегите много добри", поясни лидерът на ГЕРБ.

Поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП Румен Спецов. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Когато говорех, че има проблеми в Министерството на финансите и освен партийните назначения, парите ги няма. Само преди два-три дена ви казах, че НС трябва да прояви характер и да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд. Да спрем с тези безумни харчения на пари, да свалим дефицита до 1%. Вместо това се оказа, че за последните няколко дни са похарчени няколко милиарда и са ни подвели, че има 9 млрд., а те са 6 млрд.", заяви още Борисов във връзка с обявеното от служебния министър на финансите вчера.

Веднага след встъпването си в длъжност служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова съобщи, че фискалният резерв на държавата е с почти 3 милиарда по-малко от обявения от доскорошния министър на финансите Асен Василев.  Малко по-късно Асен Василев отговори с пост в социалната мрежа фейсбук.

Резерв в края на март 9.9 милиарда лв. Големи плащания направени в началото на април: 1.6 милиарда към БЕХ за дълга на...

Публикувахте от Assen Vassilev в Вторник, 9 април 2024 г.

"Ако не бяха направили така, само след една седмица щеше да излезе, че когато е бил Асен Васил е имало пари за всичко, а то всъщност се оказа, че нито има за общините, нито има за енергетиката. Всъщност проблемите са изключително големи. Това не е нищо предизборно. Аз го казвам го с тревога, защото ние като дясна консервативна партия, винаги сме държали да има мазнинка в държавата, да има резерв и да не се изхарчва всичко, което тя изкарва, за да има запас.", заяви Борисов.

"В следващите дни има важни законопроекти, свързани с отбрана, енергетика. Ще стане ясно как се харчат пари по Плана за възстановяване. Вместо да се дават за проекти, са изхарчени за пенсии, за да се изкарат колегите много добри", поясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че отново се връща към своето предложение - Асен Василев и Мария Габриел да остана министри в сегашния кабинет, за да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат и съответно да си понесат отговорност.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега