Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Причината да има правителство е геополитическата обстановка

Борисов: Причината да има правителство е геополитическата обстановка

Борисов заяви, че до провеждането на Националното събрание на ГЕРБ тази събота ще подкрепят кабинета.

"От 2017-а започна реалната модернизация на Българската армия" Това заяви Бойко Борисов по време на военно учение провеждащо се на полигон „Ново село”. 

Според него "милиарди левове се изсипаха в модернизацията на БА още по времето на Каракачанов”. 

Борисов коментира и новината, че ЕК ще поиска обяснение от България за "вратичката“ в санкциите срещу Русия. 

"Оказа се, че докато сме управлявали ние, половината петрол е бил руски / уралски, а в същото време, по време на санкции, по време на война, докато се тупат в гърдите за своите антипутиновски настроения, преработката на руския петрол е стигнала 100% и са реализирани огромни печалби. Измъкнати са от джобовете на българите реални левове. Който носи отговорност – да си отговаря.”, категоричен бе Борисов. 

"Става въпрос за милярди левове. Факт е, че сме ограбени. Факт е, че някои са се напечелили.", каза лидерът на ГЕРБ. 

По думите му с искането дерогацията да отпадне, от партията искат да спрат ограбването на българите. 

Според него ПП-ДБ са загубили на изборите. "Да си го кажем честно - в София, ако не ги бяхме подкрепили, нямаше да имат кмет. Във Варна ние направихме грешка", каза още Борисов. 

По негови думи правителството съществува заради актуалната геополитическа обстановка. Борисов заяви, че ще подкрепят кабинета до провеждането на  Националното събрание на ГЕРБ тази събота, когато ще бъдат обсъдени всички плюсове и миниси.

💯 Обучението на полигон "Ново село" днес показа добрата подготовка на българската армия. С председателя на Комисията по отбрана Hristo Gadzhev дойдохме да наблюдаваме днешната демонстрация. Искам да напомня, че реалната модернизация на армията започна 2017 година. Сега много хора само говорят, но всъщност правителствата, които аз ръководех, инвестираха милиарди левове за модернизация в отбраната ни. Кугърите, Пантерите и Спартаните бяха купени от нас. Платихме Ф-16 авансово, за да не тежат сега на бюджета и догодина първият самолет трябва да дойде. Кораби, втората част на ескадрилата, военната помощ за Украйна... Искам да благодаря на всички партии в парламента, които гласуваха вчерашното решение за Страйкърите. Приписват си успехи, но решенията и законите за модернизацията на армията се случват в българския парламент. ‼️ Още преди година и половина очакванията ми бяха да се спре обирането на българите от нафтата и бензина. През цялото това време ни се обясняваше как това са политически закачки. А цените на горивата стигаха до 4 лева при дерогация на най-евтиния петрол. Сега се оказва, че половината петрол е бил руски по време на нашето управление, което е правилното, а в същото време тези, които твърдят колко "анти-Путин" настроени са, по време на санкции и война допуснаха преработката на руския петрол да стигне до 100% и да се реализират огромни печалби, които обаче бяха измъкнати от джобовете на българите. Кой е виновен? Който е носил и носи отговорност - да си отговаря. Сигурно някой се е възползвал, за милиарди надали ще стигнат до това кой е точно.❌ С голямо съжаление казвам, че това беше политиката на България вече втора година. Знаят, че Ви ограбват, подкрепят се, късат си ризите, ако се махне дерогацията, а излиза, че става въпрос за милиарди левове. Това са фактите - хората сме ограбени, а някои са спечелили милиарди. Денков е казал, че никой в България не се е възползвал. Значи някой извън България се е възползвал - точно това, което ние говорим от толкова много време. А българите са ограбени. С огромни напъни на парламента се опитваме ограбването да престане. Искаме да спрем дерогацията поне от година, за да не се възползва някой друг в чужбина. ❗️Ако не ги бяхме подкрепили в София нямаше да имат кмет. На изборите те загубиха и реално са четвърта политическа сила. Парадоксално е с 34 депутата да обясняваш, че ще падне правителство, ако някой нападне чуждите интереси. 🗣️ Във времена на войни в Украйна, Израел и Газа, правителството го има заради геополитическата обстановка. Изключително важно е да сме силни и единни в този блок, за да продължим обновлението на армията. Утре събирам актива на партията, за да решим за подкрепата си за правителството. Ще изговорим кое трябва да подкрепим и от кое категорично да се разграничим.

Публикувахте от Boyko Borissov в Петък, 10 ноември 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега