Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов се похвали пред Русеф с метрото и магистралите

Борисов се похвали пред Русеф с метрото и магистралите

Русеф вижда перспектива двете държави да сближат позициите си и в сферата на образованието, като изтъкна, че в България има добре подготвени специалисти и преподаватели в областта на точните науки.

"Срещата с министър-председателя Борисов ме убеди, че България в момента е постигнала много добро икономическо положение, голям ръст на инвестициите в различни области – в изграждането на пътища, магистрали, метро, което ме радва, защото това подсказва, че страната е намерила пътя за спокойствие и стабилност”. Това заяви президентът на  Бразилия Дилма Русеф след проведения разговор с премиера Бойко Борисов.

„Моята страна смята България за силен съюзник в региона, където бихме искали да разширим и засилим присъствието си”, допълни още тя.    „Бразилия е готова да установи взаимоотношения с България във всички сфери като земеделие, селскостопанство, наука, телекомуникации и др., в които имаме възможности да се допълним.”, подчерта Дилма Русеф.

Тя вижда перспектива двете държави да сближат позициите си и в сферата на образованието, като изтъкна, че в България има добре подготвени специалисти и преподаватели в областта на точните науки. 

От българска страна в разговорите участваха още министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. В делегацията на президента Русеф са включени Антонио де Агиар Патриота, министър на външните работи, Фернандо Дамата Пиментел, министър на развитието, индустрията и търговията и Елена Шагас, министър на Секретариата за социални комуникации СЕКОМ.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега