Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов след Евросъвета: Само като единна Европа можем да излезем от кризата

Борисов след Евросъвета: Само като единна Европа можем да излезем от кризата

Кризата дойде асиметрично. Всички сме наясно, че само като единна Европа можем да излезем от кризата. Искаме да вдъхнем оптимизъм и увереност в хората, че този кошмар ще свърши и един ден ще бъде само един лош спомен, но медицински това не се подкрепя от никой.

Кризата дойде асиметрично. Всички сме наясно, че само като единна Европа можем да излезем от кризата. Искаме да вдъхнем оптимизъм и увереност в хората, че този кошмар ще свърши и един ден ще бъде само един лош спомен, но медицински това не се подкрепя от никой. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг след проведено по-рано днес онлайн заседание на Европейския съвет.

По думите му към днешна дата 7,5% от БВП се е стопил. "Разбирам колко им е тежко на хората, макар че ако излезете в София ще видите, че все едно няма карантина", посочи премиерът. Той даде за пример Гърция и Испания, където за излизане се уведомява полицията и се попълва декларация. Премиерът посочи, че затова от националния оперативен щаб искат плавно покачване на кривата на заболелите.

ЕС отпуска 540 млрд. евро за справяне с последиците от пандемията.Той обяви и още една икономическа мярка за микро предприятията у нас - 173 милиона, които са взети от други европейски програми. По думите му кандидатстването ще става по електронен път, при максимално облекчена процедура, а над 20 000 фирми ще могат да се възползват. Мярката ще бъде стартирана в началото на май.„Надяваме се към юли да влезем в чакалнята на еврозоната”, каза още премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега