Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Съобразявам се изцяло с избора на народа

Борисов: Съобразявам се изцяло с избора на народа

"Не искам да участваме в служебното правителство, нека Росен Плевнелиев и Румен Радев седнат и направят служебния кабинет", заяви премиерът.

"Съобразявам се изцяло с избора на народа, той си каза мнението. Не искам да участваме в служебното правителство, нека Росен Плевнелиев и Румен Радев седнат и направят служебния кабинет", заяви премиерът в оставка Бойко Борисов след консултацията между парламентарната група на ГЕРБ и президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава посрещна представителите на най-голямата по численост парламентарна група, като в срещата участваха само Бойко Борисов и Цветан Цветанов, предава БНТ. Утре и през следващата седмица консултациите продължават, като втори при президента ще отидат представителите на БСП.

Срещи ще има с всички парламентарно представени политически сили, но право да получат мандата имат първите две по численост, както и трета - избрана от президента политическа сила. Ако и третият мандат бъде върнат, държавният глава ще трябва да състави служебно правителство.

То ще функционира при встъпването в длъжност на Румен Радев, който ще трябва да насрочи нови парламентарни избори. Тъй като новият президент ще положи клетва в края на януари, предсрочен вот вероятно ще има през март.

Това е и най-вероятният вариант на събитията, тъй като още когато се заговори за оставка на правителството, и ГЕРБ и БСП твърдо заявиха, че не възнамеряват да редят ново правителство в рамките на това Народно събрание. Въпреки всичко, според законовите правила, след консултациите Президентът ще връчи проучвателния мандат.

Припомняме Ви, че оставката на кабинета беше внесена на 14 ноември 2016 г., веднага след обявяването на предварителните резултати от президентските избори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега