Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване /Видео/

Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване /Видео/

"Изборите свършиха, в парламента има управляващо мнозинство, да седнат да си работят, да управляват. Управлявайте, вече не съм им нужен, да работят, управлявайте...", коментира още Борисов и допълни, че "Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламентът. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!".

Не искам да се спекулира, че няма План за възстановяване и развитие, умолявам колегите да го приемат или да го отхвърлят, но такъв план има. Това заяви лидерът ГЕРБ и премиерът в оставка Бойко Борисов, който днес даде извънреден брифинг в централа на партията. На брифинга присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, финансовият министър Кирил Ананиев и здравният министър Костадин Ангелов.

"Ще започнем с Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като последните дни се опитват да го изкарат едва ли не като неангажираност. Искат да го направят ябълката на раздора, а е правен от над 200 човека, има 38 работни сесии с ЕП, работили сме много по този план... Няма лошо за тези, които ме викат в парламента, но как си представят да им представим този план.Моето предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат - той е добре направен. Отхвърлете го, ако не ви харесва. Направете ваш, но спрете да спекулирате, че няма план", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Викат ме в парламента не защото искат да представя Плана за възстановяване и устойчивост", убеден е Борисов. По думите му ако това се случи, то той ще трябва да чете Плана от трибуната до юни - юли месец.Освен това според Борисов няма и никакви юридически основания той да бъде викан в парламента - оставката на правителството е приета, а той не е и депутат. "А защо да се явя, като те са ми гласували оставката. Аз съм обикновен гражданин"..."За какво съм им? Те искат да правят скандал..."Те ме викат не за плана, те искат да направят от парламента, уважавам тази институция, Народен съд, заяви Борисов. Той отсече и че не се страхува от квалификациите, които евентуално ще получи в пленарна зала, тъй като квалификациите "не ги вижда на картата" с изборната победа.

"Изборите свършиха, в парламента има управляващо мнозинство, да седнат да си работят, да управляват. Управлявайте, вече не съм им нужен, да работят, управлявайте...", коментира още Борисов и допълни, че "Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламентът. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!".

Борисов коментира и казуса със закриването на Националния оперативен щаб. "Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на Националния оперативен щаб са държавни служители. Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Д-р Симидчиев да дава указания. Но тук злобата и реваншизма им стигна до там, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка. По думите му повечето партии в парламента са се заяждали всеки ден със съществуването на Националния оперативен щаб и са призовавали той да се закрие. Премиерът в оставка е разпоредил на Ангелов дейността на НОЩ да бъде възстановена, докато бъде избрано ново правителство, уточни още той.

Томислав Дончев допълни по отношение за Плана за възстановяване и устойчивост, че Народното събрание също може да го внесе в Европейската комисия. "Има и друга опция - да ме задължат с решение аз да го внеса". По думите му няма други разумни предложения за алтернативен план или за подобряване на съществуващия такъв, разработен от правителството в оставка.Премиерът в оставка посочи, че вече има управляващо с мнозинство с над 160 гласа."Те нямат намерение да направят правителство. Те искат служебен кабинет на Радев, който доказа, че не е демократ с този вдигнат юмрук", смята Борисов.

Здравният министър в оставка проф. Ангелов заяви от своя страна, че новите фигури в НС не познават законодателството. "Слушайки коментарите на всички нови мераклии за властта: Моля да прочетете действащите закони в страната. Всички коментари на политици, включително и лекари, ясно показват, че тези хора не познават законодателството в България и не знаят какво правят", коментира той.

Публикувахте от Boyko Borissov в Събота, 17 април 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега