Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: В новия бюджет ще бъдат отделени 150 млн. лева повече за хората с увреждания

Борисов: В новия бюджет ще бъдат отделени 150 млн. лева повече за хората с увреждания

С тях щели да бъдат обезпечени новите три закона.

"В новия бюджет ще бъдат отделени 150 млн. лева повече за хората с увреждания". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред медии в "Зимния дворец" в София. Той посети обновеният център заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Борисов изтъкна, че отпускането на допълнителните средства става възможно "благодарение на добрата работа на приходните агенции, борбата с корупцията, контрабандата и олигархията". Министър-председателят добави, че тези 150 млн. лева следва да се използват, за да се обезпечат трите нови закона за хората с увреждания, които предстои да влязат в парламента за разглеждане, като заинтересованите страни трябва да ги разпределят правилно.

Колкото до самият Зимен дворец, той бе цялостно ремонтиран за 4 млн. лева. Това е първият сериозен ремонт от откриването на сградата през 1983 година насам. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 милион лева.

Що се отнася до Националния стадион, Борисов призова да се организира обсъждане дали той е необходим на това място или трябва да бъде построен другаде, така че събитията там да не водят до мащабни задръствания в столицата. "Ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, може да го направим", добави премиерът.

По темата за новите изтребители за българските военновъздушни сили, премиерът Борисов отбеляза, че за него е важно да има пълна прозрачност на конкурса и самолетите да са нови.  Според Борисов самолетите следва да могат да се използват не само за охрана на българското небе, но и да бъдат пригодни за бой.

Министър-председателят добави, че е разговарял с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за това бойните ни пилоти, които ще летят със самолетите, също да участват.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега