Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: В понеделник или ще отидем при президента с готова папка, или - избори

Борисов: В понеделник или ще отидем при президента с готова папка, или - избори

"България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Честити ви нови данъци, българи!", каза Борисов.

В понеделник или ще отидем при президента Румен Радев с готова папка от преговорите, или директно ще се знае, че отиваме на нови избори. Това заяви Бойко Борисов пред журналисти на зададен въпрос относно преговорите с ПП-ДБ за ротацията.По думите му няма да има никакви преговори извън 18 март. "Ако се разбере Мария Габриел с пълен мандат папка - отиваме на гласуване. Ако не се разбере - повече разговори няма да има", категоричен бе Борисов.

"Нищо няма да коментирам нищо за преговорите с ПП-ДБ. Не има прави чест на колегите през техните медии да пускат част от преговорите", допълни той.Международният валутен фонд препоръчва на България промяна на данъчната система, съобщи още Борисов. 

"Преди 3 години благодарение на нашата консервативна финансова политика България беше приета в Европейския банков съюз и чакалнята на Еврозоната и щяхме да сме вече там с Хърватия. Това не им хареса (на управляващите след ГЕРБ - бел. ред.) , а сега изведнъж това го слагаме като страшен приоритет. Ама ние бяхме там! Какво ни казва вчера МВФ? Това са препоръки, но който не ги изпълни, те стават задължителни. България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече постъпления в бюджета. Необходимо е да се възстанови 20-процентната ставка на ДДС за всички сектори, да се премахне плоският данък от 10% за доходите на физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Честити ви нови данъци, българи!", каза Борисов. 

Той добави, че няма безплатен обяд, което не той е измислил. "Пригответе се да плащате по-високи данъци, защото безумната политика която се води – да се раздават пари масово, за да си готин, добър, френдли, сега всички ще бръкнем в джобовете си и ще платим скъпо за всичко това. Тежко му на следващия финансов министър, на следващия премиер, които трябва да вкарат в парламента тези данъчни закони, тежко и на депутатите, които трябва да гласуват всичко това. Това ни очаква. Кой е работил повече, ще плати повече - истинският принцип на социализма. Работиш много, плащаш много. Нищо не правиш, получаваш дарения, социални и т. н. Много красиво звучи, но тези, които теглят икономиката, ще плащат дебело", предупреди Борисов.

Публикувахте от Boyko Borissov в Петък, 15 март 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега