Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Василев трябва да е пожизнен министър, за да си оправи финансите

Борисов: Василев трябва да е пожизнен министър, за да си оправи финансите

"Ако отидем на кабинет на личности, той трябва да е максимум за 6 месеца. Да приеме бюджет, план за възстановяване, правните закони, каквото може да се направи по Шенген”, каза още Бойко Борисов.

Асен Василев трябва да е пожизнен министър, за да си оправи финансите. Финансовият министър ще внесе бюджета. Като го внесе, трябва да реже, за да влезем в тези параметри. Ние няма да позволим да ни лъже с вдигането на БВП. Ако дефицитът е под 3%, защо ще теглим 13 млрд. дълг? Защо ще колабира държавата, като е фрашкано с пари, както твърдят от ПП. 12 бюджета съм правил в живота си и още пет като кмет. Още бюджети ще направя. Не е честно аз сам да поема отговорността и всички да ми се хвърлите отново. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и допълни, че от днес партията започва преговори и с други партии в НС, освен с коалицията ПП-ДБ. 

„Коалиции няма да правим, ще приложим същата тяхна коварна хватка – правителство на малцинство само от ГЕРБ-СДС”, каза Борисов."Ако отидем на кабинет на личности, той трябва да е максимум за 6 месеца. Да приеме бюджет, план за възстановяване, правните закони, каквото може да се направи по Шенген”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Преговорите с ПП-ДБ все пак не са приключили стана ясно още от думите на Борисов. Той коментира, че от ГЕРБ имат сериозни резерви по управленската програма на ПП-ДБ.

"Имаме сериозни резерви по програмата на ПП-ДБ, цели сектори генерират много дефицити. Същалявам за това, което говорят тези колеги, защото им напомням, че ние само с машини ги победихме категорично. И със смесено гласуване пак ги победихме категорично. Тях не ги смущава да разговарят с партии от хартиената коалиция. Ако ГЕРБ го прави това нещо, е лошо, ако са те, е добро. Техният двоен аршин продължават да го ползват в пълен обем. Освен това фискалният резерв няма такава структура, за каквото говорят. Проявихме отговорност - с 69 депутати да правиш правителство е нещо нечувано, а още по-нечувано е с 64 да правиш правителство. С този анонс и с това поведение, още повече с опита да ни подкупват, че щели да сложат 2 млрд. в комисия в парламента, която да финансира общините, щели да ни дадат комисии. Искам да им напомня, че когато "чегъртаха" ГЕРБ, на ГЕРБ не дадоха нито една комисия, така че ние с другите партии можем да направим, така че да не получат нино една комисия, ако ще играем по този начин. Така че с една дума - те взривяват единствената добра за държавата ситуация с цел отиване на местни избори. Нищо друго не ги интересува", посочи Борисов.

"Всички виждат зловещото състояние на държавата, продънения финансов резерв, продънените финанси, огромният дълг. Без редовно правителство държавата ще изпадне в колапс още през юни. Те си играят на правителство на малцинството", каза Борисов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега