Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Времето на популизма и празните приказки и заклинания приключи

Борисов: Времето на популизма и празните приказки и заклинания приключи

Част от ръководството на ГЕРБ, начело с лидера на партията Бойко Борисов, даде пресконференция в София, на която коментира актуалната политическа ситуация в страната

Част от ръководството на ГЕРБ, начело с лидера на партията Бойко Борисов, даде пресконференция в София, на която коментира актуалната политическа ситуация в страната. 

"Служебният премиер представи бюджет с 6% дефицит от БВП. Това са приблизително 12 млрд. лева. Този огромен дефицит е в резултат на политическата криза, започнала през лятото на 2020 г. Вижда се, че държавният дълг ще нарасне близо двойно до 70 млрд. до края на 2025 г. За следващите 3 години ще платим само за лихви по прогнозите на Донев над 4,5 млн. - колкото две магистрали "Хемус" или да ремонтираме всички училища в България. Бюджетът съдържа скрити дефицити - разходите за растеж са ограничени, средствата за образование намаляват като дял от БВП - от 4,4 до 4,1%. Същото се случва с разходите за здравеопазване, социални помощи и обезщетения", коментира Деница Сачева.

Според Делян Добрев в тази драматична ситуация няма лесни решения. "Трябва голямо мнозинство в парламента, за да се вземат непопулярни решения. Веселата компания от ПП докара държавата до сметката, която получихме вчера от Министерството на финансите. Ние предупреждавахме, че това ще се случи още от 22 януари 2022 г. Казвахме многократно, че тегленето на дългове е капан за всяко правителство", посочи той.

Лидерът на партията Бойко Борисов направи политическо обобщение. "Дългът ще стане 70 млрд. Обръщам се към "Възраждане" - 2,2 млрд. ще отидат за лихви в чуждите банки. Това ни очаква - казвам го за всеки, който иска да управлява сам. Честно беше днес да имаме отговор от ПП от кого очакват подкрепа. От всички означава, че нямат никакво намерение да го правят. След като не искат да конкретизират кои са всички, започваме да четем бюджета. Денят, в който президентът излезе с вдигнат юмрук, ние ви вкарахме в Европейския банков съюз и чакалнята на еврозоната", коментира той. 

"Лидерите на партиите трябва да коментират бюджета и да кажат на кое решение се спират. Има три решения - вдигане на данъци, постна пица - рязане на разходи или никоя партия не поема отговорност и дългът се увеличава. Трябва да си отговорим дали ще гласуваме таван на лимита на външния дълг. Трябва да кажем, че в името на държавата ще се обединим и ще понесем всички пасиви, изваждаме я за една година от кризата, после ако ще да ни няма. Времето на популизма и празните приказки и заклинания приключи трябва да има смели и храбри партии, които ще защитят държавата си, включително "Възраждане", БСП, ДПС, ИТН и ПП-ДБ", отбеляза той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега