Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов върна мандата на ГЕРБ за ново правителство

Борисов върна мандата на ГЕРБ за ново правителство

ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му на премиера в оставка Бойко Борисов. Държавният глава връчи първия мандат на най-голямата група в Народното събрание.

ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му на премиера в оставка Бойко Борисов. Държавният глава връчи първия мандат на най-голямата група в Народното събрание.

В сряда президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на правителство на следващата по големина група в парламента – БСП. Ако и те върнат мандата в петък държавният глава ще връчи мандат за съставяне на правителство на ДПС. Ако и третата партия върне мандата, в понеделник следващата седмица Плевнелиев ще обяви задачи и структура на служебното правителство.

Държавният глава напомни, че президентът не може да назначава програмно правителство, по Конституция президентът назначава служебно правителство. Плевнелиев заяви, че работи по исканията, които получи от протестиращите в неделя, и те са разпратени към всички компетентни институции. Възможни дати за провеждане на следващи избори са краят на април до средата на май, стана ясно миналата седмица след срещата при държавния глава. „Предлагам, да не говорим, че с Доган говорят, че са готови с кабинети на слънце, на сянка, по всяка една тема”,  заяви Борисов в подкрепа на тезата си за „метежа”  и даде „акъл” на президента.

„Моето предложение към вас е както в Румъния – Бъсеску връчи мандата на следващата партия и тя проведе избори. Аз виждам, че Станишев сега е объркан от този ход (от върнатия мандат – бел. ред.). ДПС и БСП - те са си едно, да вземат мандата, защо трябва да го вземат. Първо, те ще проведат изборите. Аз досега съм се явявал на избори, когато те са били на власт и винаги съм ги побеждавал. Когато те провеждат избори, няма как да кажат, че са манипулирани”, смята Борисов. След това отново се обърна към президента с тезата, че е по-добре социалистите и ДПС да съставят кабинет, защото „как ще намерите 15 министри”.

„Сега при нас са около 30 заместници, при Станишев бяха около 100. Кой ще ги контролира, няма как да стане практически, ще направят куп безобразия”. „Взимат мандата утре и влизат – ще дигнат доходите, пенсиите незабавно. Станишев ще отиде в Брюксел да наложи ветото на Европейския съвет. Той ще го блокира и докато отиде в парламента, ще вземе повече пари за България”, допълни премиерът в оставка.

„За радост имаме патриарх от вчера – църква, в която да се помолим. Така че Станишев - има си кабинета, има си ДПС, ако те не искат да го вземат. Самият г-н Костов каза да остане парламентът и да работи като програмно правителство, плюс „Атака”. Остават 101 депутати. Аз им гарантирам всеки ден да има по 20 депутати в парламента от ГЕРБ и той да работи, когато вие се договорите с тях. Аз им гарантирам 20 души отгоре, за да работят, да има кворум. Важно е да се избере съставът на ДКЕВР”, изчисли Борисов мислейки и за вярващите хора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега