Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Засега единственият компромис, който може да направим, е с образованието

Борисов: Засега единственият компромис, който може да направим, е с образованието

По думите му новият щам на COVID-19 се разпространява много бързо. Затова и рискът от ново разхлабване на ограниченията е огромен.

Образованието на децата е наш основен приоритет. Доказваме го с действията си всеки ден. Затова и от февруари учениците от 5-12 клас се връщат в училище при строго определен ред. Лично настоявах за това пред здравните власти и Националния оперативен щаб. Продължаваме да следим всеки ден ситуацията в България. Засега единственият компромис, който може да направим, е с образованието. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов.

По думите му новият щам на COVID-19 се разпространява много бързо. Затова и рискът от ново разхлабване на ограниченията е огромен. 

"Удължаването на мерките ще ни струва допълнителни 100 млн. лв., с които ще трябва да подкрепим бизнеса. Само до този момент сме дали над 1,3 млрд. лв. за социално-икономически мерки. Както и досега ще бъдем гъвкави в своите решения и ще търсим баланса между здравето на хората и икономиката. Продължавам да твърдя, че нашите мерки са най-либерални. За разлика от много други страни - заводите у нас работят и няма вечерен час. Затова успяваме да задържим най-ниския дефицит и външен дълг в Европа. Ваксините остават нашето спасение срещу вируса. За щастие, те ни пазят и от новия щам. Февруари и март ще получим стотици хиляди дози, пролетта ще започне и масовата ваксинация. Към момента няма забавяне в процеса по имунизация", допълни премиерът. 

🎒 Образованието на децата е наш основен приоритет. Доказваме го с действията си всеки ден. Затова и от февруари учениците от 5-12 клас се връщат в училище при строго определен ред. Лично настоявах за това пред здравните власти и Националния оперативен щаб. Продължаваме да следим всеки ден ситуацията в България. Засега единственият компромис, който може да направим, е с образованието. ❗Новият щам на COVID-19 се разпространява много бързо. Затова и рискът от ново разхлабване на ограниченията е огромен. Удължаването на мерките пък ще ни струва допълнителни 100 млн. лв., с които ще трябва да подкрепим бизнеса. Само до този момент сме дали над 1,3 млрд. лв. за социално-икономически мерки. Както и досега ще бъдем гъвкави в своите решения и ще търсим баланса между здравето на хората и икономиката. Продължавам да твърдя, че нашите мерки са най-либерални. За разлика от много други страни - заводите у нас работят и няма вечерен час. Затова успяваме да задържим най-ниския дефицит и външен дълг в Европа.👉 Ваксините остават нашето спасение срещу вируса. За щастие, те ни пазят и от новия щам. Февруари и март ще получим стотици хиляди дози, пролетта ще започне и масовата ваксинация. Към момента няма забавяне в процеса по имунизация.

Публикувахте от Boyko Borissov в Четвъртък, 21 януари 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега