Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Боряна Калейн и ансамбълът на България загряха в Бургас за Световното по художествена гимнастика

Боряна Калейн и ансамбълът на България загряха в Бургас за Световното по художествена гимнастика

Турнирът в зала "Младост" послужи и като една от генералните репетиции на националните отбори за жени индивидуално и ансамбъл, които ще участват на Световното първенство в столичната зала "Арена Армеец" от 14 до 18 септември.

В истински празник за любителите на спорта и на силните емоции се превърна поредното издание на Международния турнир по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова".

Организатор беше клуб "Черноморец" с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас.

Турнирът в зала "Младост" послужи и като една от генералните репетиции на националните отбори за жени индивидуално и ансамбъл, които ще участват на Световното първенство в столичната зала "Арена Армеец" от 14 до 18 септември.

Топ грацията ни Боряна Калейн и Стилияна Николова, както и ансамбълът, изиграха демонстративни съчетания. Техните вдъхновяващи изпълнения взривиха публиката в зала "Младост".

Бургас отново има своя представителка на супер ниво. 

Женина Трашлиева е част от ансамбъла на България, който пак ще спори за отличията.Женина наследява в отбора олимпийската шампионка от Токио 2020 Стефани Кирякова.

На официална церемония по време на турнира "Ж. Шишманова" по повод 70-годишния юбилей на Българската федерация по художествена гимнастика бяха отличени бивши гимнастички, треньорки, ръководители и деятели. Сред тях е и кметът на Община Бургас Димитър Николов, който ще получи престижната награда на 6 декември на празника на града Никулден.

Президентът на родната федерация Илияна Раева връчи плакетите в зала "Младост" на Красимир Стойчев- зам.-кмет "Бюджет и финанси" , Веселина Деведжиева-началник отдел "Спорт" и на останалите удостоени с високото отличие, заради техния огромен принос за развитието на художествената гимнастика в България.

В тазгодишното издание на турнира за приз "Жулиета Шишманова" на първо място в индивидуалното класиране при девойките старша възраст се нареди Александра Шалуева от СК "Грация"- Варна, а при жените победи Магдалена Генчева от СК "Берое"- Стара Загора.

При ансамблите за девойки младша възраст най-много първи места окупираха младите надежди от "Черноморец". В тройката попаднаха и грациите от другия бургаски клуб - "Олимпия".

В класирането за девойки старша възраст - ансамбли в А категория първи се нареди съставът на "Олимпия", следван от "Елит" и "Черноморец". Женската класация оглави "Елит", пред "Черноморец".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега