Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бранимир Ботев: Няма бедстващи туристи в българските курорти

Бранимир Ботев: Няма бедстващи туристи в българските курорти

Няма нито един загинал или бедстващ турист на местата, където имаше проливни дъждове и наводнение по Черноморието, на север от Варна. Положението по курортите е овладяно, като на първо място е обърнато внимание на туристическите бази и места за почивка на деца и младежи. От вчера в Министерството на икономиката и енергетика (МИЕ) работи постоянна група за контрол, координация и наблюдение в туристическите курорти след падналите проливни дъждове.

Няма нито един загинал или бедстващ турист на местата, където имаше проливнидъждове и  наводнение по Черноморието, на север от Варна. Положението покурортите е овладяно, като напърво място е обърнато внимание на туристическите бази и места за почивка на деца и младежи. От вчера в Министерството на икономиката и енергетика (МИЕ)работи постоянна група за контрол,координация и наблюдение в туристическите курорти след падналите проливни дъждове.

С всички засегнати отнаводненията курорти е осъществена телефоннавръзка, на място са изпратени и експерти от дирекция „Туристическа политика“ на МИЕ. Това каза заместник-министърътна икономиката и енергетиката с ресорТуризъм Бранимир Ботев в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия. 

Зам.-министър Ботев сподели в студиото, че в момента имаме нужда от две думички, които реалнода изпълним - солидарност и смирение, защототова, което се случва се дължи на всички нас и изказа съболезнования на семействата на загиналите в следствие нанаводненията във Варна и Добрич.

„Що сеотнасят до туризма искам да кажа, че първата грижа на постоянната група към МИЕ, която се ръководи от мен като ресорензаместник-министър, е сигурността на лагерите,където са настанени деца и млади хора. Сега всичко е наред, но вчера наистина имахме притеснения особено за децата,настанени в хотел в Кранево, койтобеше залят с метър и половина вода. В хотел „Невен“ почиваха 103 деца,коитоведнага бяха изведени и сега са настанени в по-уютна и сигурна база „Атия“, любезно предоставена от държавнотопредприятие „Ученически отдих и спорт“,увери заместник-министър Ботев и добави, че засега най-тежко остава положението в Албена.  

Бранимир Ботев отбеляза още, че жертвите на наводненията са предимно вурбанизираните територии.  Зам.-министърът обясни този факт с лошо организираното пространство в големите градове,докато българските курорти са добреустроени и организирани, мислено е дългосрочно за тяхното развитие. „Там, където строителството е безразборно за съжалениерезултатите са толкова трагични“. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега