Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП-Бургас: Правят се опити да изкарат страната ни от ядрения енергиен клуб

БСП-Бургас: Правят се опити да изкарат страната ни от ядрения енергиен клуб

"Не успяхме да започнем рестарта на проекта за АЕЦ „Белене“ заради ДПС, защото те бяха против. Няма как с осемдесет и няколко депутати ние да вземем сами решението. Явно с действията си целят да изкарат страната ни от ядрения енергиен клуб, правят се такива опити. В нашата предизборна програма съвсем ясно сме казали, че сме за развитието на ядрената енергетика чрез откриването на нови мощности и запазването на старите". Това заяви Атанас Зафиров втори в листата на коалиция "БСП - лява България" във Втори МИР-Бургас.

"Не успяхме да започнем рестарта на проекта за АЕЦ „Белене“ заради ДПС, защото те бяха против.  Няма как с осемдесет и няколко депутати ниеда вземем сами решението. Явно с действията си целят да изкарат страната ни отядрения енергиен клуб, правят се такива опити. В нашата предизборна програмасъвсем ясно сме казали, че сме за развитието на ядрената енергетика чрезоткриването на нови мощности и запазването на старите". Това заяви Атанас Зафироввтори в листата на коалиция "БСП - лява България" във Втори МИР-Бургас. 

"Не може да се говори за коалиция с ДПС, след като еясна позицията им за Белене, а тя е - против проекта", допълни Зафиров.„Това ръководство на ДПС трябва да бъде поставено извънвластта поне 4 години, защото те се гаврятс всички ни“, коментира Емил Георгиев председател на „Екогласност“ ичетвърти в листата на „БСП – лява България“.

По думите му „на днешния ден световната общност чества поподобаващ начин деня на възрастните хора, за съжаление на днешния ден понеподобаващ начин и с подигравка правителството на Близнашки заедно с ДКЕВР щенаточат брадвата за българските пенсионери, като узаконят повишаването нацената на електроенергията за крайните потребители“.

По думите му трябва да се направи преоценка на енергийнияпазар у нас. „Нагло в микса се включи и зелената енергия, което също оказавлияние върху цената на тока. Това, за което ние ще настояваме да има промени вЗакона за енергетиката и в  този микс забългарските потребители да се залага преди всичко на евтината енергетика,произведена от АЕЦ Козлодуй. А фотоволтаици, вятърни редуктори и други, те давлязат като износ“.

„До момента страната ни изнася електроенергия  с около 30-40% по-евтино отколкотомеждународната борса, това е за сметка увеличението на тока за нашите вътрешнипотребители“, коментира още Георгиев.  

Днес от 16.00 часа ще има протест пред централата на ЕВН вБургас. Той се организира от граждански съюз "Сила" и е срещувдигането на цената на електроенергията. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега