Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП - Бургас: Заставаме категорично зад медицинския факултет!

БСП - Бургас: Заставаме категорично зад медицинския факултет!

В официална позиция бургаските социалисти заявиха остро възмущение и несъгласие с колегите си от парламентарната група на левицата в НС.

Общинските съветници от групата на БСП - Бургас изразиха категоричната си подкрепа към Медицинския факултет към университета "Проф. Асен Златаров". В официална позиция, разпространена до медиите, бургаските социалисти заявиха остро възмущение и несъгласие с колегите си от парламентарната група на левицата в НС - доц. д-р Георги Иванов, д-р Илиян Тимчев и д-р Иван Ибришимов по повод тяхно питане до министъра на здравеопазването. В своите изявления те оспорват правото и целесъобразността за съществуването на медицински факултет в университета „Асен Златаров” в Бургас .

"Ние считаме, че тези изказвания са продиктувани от местен шовинизъм и не отразяват вижданията на БСП в цялост за развитие на медицинското образование, и по-конкретно за откриване на медицински факултет в Бургас. Доказателство за това е, че бургаските депутати от БСП, заедно със своите колеги от другите политически сили, излъчили народни представители от региона, в последните десет години отстояват и се борят за идеята в Бургас да има медицински факултет", изтъкват от местната структура на левицата.

Съветниците на БСП в Бургас напомнят, че обучението на медицински сестри в Бургас е разрешено от правителството на Пламен Орешарски, а развитието на медицинското обучение бе надградено от правителството на Бойко Борисов с разкриването на факултета по медицина.

"Сега има два здравни факултета, извоювани с общите усилия на бургаските депутати, без значение от партийната принадлежност. Ние, като общински съветници от БСП – Бургас, заставаме категорично зад идеята за реализация на медицински факултет в град Бургас и ще положим максимални усилия това начинание да завърши с успех", коментират още представителите на левицата в местния парламент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега