Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП и Атака поискаха вот на недоверие към кабинета

БСП и Атака поискаха вот на недоверие към кабинета

БСП и Атака поискаха вот на недоверие към кабинета "Борисов" заради спирането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България.

БСП и Атака поискаха вот на недоверие към кабинета "Борисов" заради спирането на АЕЦ "Белене" и провалената енергийна политика на България. Искането за негативна оценка на управлението на кабинета подкрепиха 48 депутати от левицата, "Атака" и един независим - Георги Терзийски.

"Мотивите за вота са много солидни. Само преди една година премиерът Бойко Борисов много яростно и аргументирано защитаваше нуждата от АЕЦ "Белене", посочи лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев, според когото спирането на проекта за втора атомна централа е фатално за България, за енергетиката и за българските граждани, които ще плащат в пъти по-високи сметки за ток.  

„Само преди година г-н Борисов в свое телевизионно участие яростно защитаваше бъдещето на „Белене” с категорични аргументи. Днес имаме обръщане на позицията на премиера и правителството на 180 градуса без никакви разумни аргументи”, заяви червеният лидер. По думите му с това си решение правителството обслужва чужди интереси.  

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров определи за пореден път политиката на ГЕРБ като „антибългарска”. Действията на управляващите са скрепени с посещение в Анкара, където българското правителство във васално положение подкрепя неоосманските позиции на Турция, заяви Сидеров, давайки за пример „отмятането” на премиера Бойко Борисов от мнението му за централата, изразено миналата година.  

„Стана ясно, че ще се спре проектът АЕЦ „Белене”, който министър-председателят само преди една година защитаваше. След посещението в Анкара, изведнъж този обект с високо значение за нашата държава, приключи. Самият премиер преди една година обясняваше, че ако приключим с АЕЦ „Белене”, през 2020 г. ще се озовем без нито един ядрен реактор. Лишаваме се от най-евтиния си ток. Какво накара мнението на премиера да се обърне на 180 градуса след посещението в Анкара. Ясно е защо ДПС прие позиция пас по този въпрос, изключително важен за нашия интерес. Ясно е, че е изгодно за Турция ние да закрием нашата централа”, подчерта Сидеров.        

„Във връзка с предстоящия вот на недоверие, който ще последва преди или след Възкресение, искам да кажа нашата позиция на нашата парламентарна група. Вчера изразихме нашето становище относно предстоящата коалиция, безпринципна според нас, между „Атака” и БСП. Този вот за нас е абсолютно безпринципен, без ясни мотиви и в момента и двете политически партии се опитват да яхнат вълната, свързана с прекратяването на проекта „Белене”, заяви Александър Ненков от ПГ на ГЕРБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега