Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП към социалния министър: Увеличете разхода за „Топъл обяд“, бедните не са второ качество хора

БСП към социалния министър: Увеличете разхода за „Топъл обяд“, бедните не са второ качество хора

Дечев уточни, че социалната програма е много важна за общините, но е още по-важна за хората, които имат временни или постоянни затруднения в ежедневното си изхранване.

 Ще бъдат ли актуализирани – следвайки инфлацията, стойностите на единица продукт „топъл обяд“ по операция „Топъл обяд“ към Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г.?  Този въпрос зададе народният представител от „БСП за България“ Деян Дечев на министъра на труда и социалната политика в оставка Иванка Шалапатова по време на парламентарен контрол.   

Дечев уточни, че социалната програма е много важна за общините, но е още по-важна за хората, които имат временни или постоянни затруднения в ежедневното си изхранване. По думите му, в настоящия програмен период стойността на единица продукт „топъл обяд“, който включва супа, хляб, основно ястие и поне веднъж седмично десерт, е в размер на 3,30 лв., актуализиран от 2,90 лв. миналата година, при положение че цените на основните хранителни продукти са се увеличи в много по-голям размер. 

След като министърът не даде категоричен отговор на въпроса, бившият социален министър и настоящ депутат от БСП Георги Гьоков заяви: „За мен няма как да има пълноценно хранене на цени по-ниски от 5-6 лв. При условие, че хранене в евтин ресторант закусвалня в началото на 2024 г., според статистиката, са необходими 15 лв. Хората, които ползват програмата, макар и бедни, не са второ качество хора, а доставчиците не са длъжни на общината, за да работят на загуба. Актуализацията на единицата разход по програмата е наложителна, ако искаме тя да изпълнява основната си цел – да подкрепя хората и семействата с ниски доходи или без всякакви доходи у нас. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега