Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП няма да подкрепи предложения проект за бюджет от служебния кабинет

БСП няма да подкрепи предложения проект за бюджет от служебния кабинет

Нинова бе категорична, че в този бюджет са заложени необосновани разходи, занижени приходи и е антисоциален.

БСП няма да подкрепи проектобюджета на служебния кабинет. Това обяви днес лидерът на партията Корнелия Нинова. Нинова бе категорична, че в този бюджет са заложени необосновани разходи, занижени приходи и е антисоциален. 

"Необосновани са 10 млрд. капиталови разходи. Това е доста в сравнение с предвижданите в предходни години, практиката показва, че не се изхарчват. Още повече, че ства въпрос за 10 млрд. лева за половин година, а не за цяла. Няма обосновка за какви проекти са тези разходи. От това перо могат да се намалят разходи, смятаме, че са завишени. Занижени са и приходите - по-малко с 1 млрд. от промяната на решението от държавните дружества да се събира 100% дивидент. Те предвиждат 50%", заяви лидерът на социалистите.

"Ще настояваме да се предвиди увеличението на минималната заплата за 500 000 души от 1 юли на 850 лева. Майчинството за втората година да е колкото минималната заплата. Да продължим и детската си програма - след безплатните учебници да има и безплатни лекарства. Разбира се предложенията ни ще са финансово обосновани.", каза още лидерът на БСП.

"Прави ни впечатление, че се залагат харчове по целия ПВУ, в разходната част, без да са предвидени тези приходи в приходната, т.е. без да има сигурност, че тези приходи ще дойдат до края на годината. Това е абсурдно.", посочи още Нинова.

"Служебният министър на финансите да направи отчет за изпълнението на бюджета досега. Имаме въпроси към него: Първо, вярно ли е, че за първите месеци на годината са изхарчени повече от предвиденото по закон. Тоест да са харчени авансово пари, предвидени през юли, август и септември. Второ, вярна ли е информацията, че първият транш по ПВУ не са използвани по предназначение, а са изхарчени за други разходи и трябва да ги възстановяваме. Ако всичко това се окаже истина, излиза, че служебният кабинет иска да им озаконим беззаконията. Това няма как да стане. Настояваме изслушването на финансовия министър да се случи в открито заседание в парламента, за да знаем какво е състоянието на държавата. Това трябва да се случи преди приемането на този бюджет. Трето, настояваме списъкът от капиталови разходи да бъдат разписан и представен - колко проекта, на каква стойност, в кое министерство, на какъв етап и в кои общини са те.", настоя лидерът на БСП.

Нинова заяви, че екипите на БСП започват да обсъждат финансирането на всеки един сектор и между първо и второ четене да внасят предложения по всички политики.

"Винаги сме настоявали за по-висок дефицит, за да може да се преодолее кризата по-лесно. Но предлоният от 6,4% е нереално завишен бюджетен дефицит с необосновани разходи. Един дефицит между 4 - 4,5% е напълно реален, възможен и безопасен за финансовата стабилност на страната", коментира тя. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега