Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП отново внася предложение за забрана на вноса от Украйна

БСП отново внася предложение за забрана на вноса от Украйна

Нинова заяви, че очаква подкрепа от политическите сили, които и първия път гласуваха забраната да остане, но изрази надежда тези, които предложиха и подкрепиха падането на забраната да са си променили мнението.

„БСП внасяме предложение НС да отмени решението си, с което вдигна забраната за внос от Украйна и да приеме обратното решение - да наложи отново забрана за внос на стоки от Украйна. Както виждате, хаоса в сектор „Земеделие“ се задълбочава, няма конкретни решения, има недоволство сред земеделците, има опит да ги настройват едни срещу други, тази агония не може да продължава дълго. Секторът се нуждае от преструктуриране и от стратегически решения“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на НС тази сутрин. 

Предложението на социалистите е за разширяване обхвата на забраната - зърнени култури, плодове и зеленчуци, мляко и месо, мед. „Списъкът се разширява, тъй като виждаме, че има проблеми в тези сектори, земеделците също ги поставиха“, добави Корнелия Нинова.

„България да вземе това решение едностранно, така, както направиха Полша, Словакия, Унгария – от вчера и Хърватия. Очевидно е, че европейските лидери започват да поумняват докато управляващите в България обратното – оглупяват все повече. Този сектор и в Европа, и в България е ключов и тези, които са отговорни държавници взимат решения на защита на родното си производство. Затова го внасяме и ще искаме да се гледа в дневния ред“, посочи още лидерът на българските социалисти.

Тя заяви, че очаква подкрепа от политическите сили, които и първия път гласуваха забраната да остане, но изрази надежда тези, които предложиха и подкрепиха падането на забраната да са си променили мнението. „Въпросът да се обсъди внимателно, не става въпрос единствено за слънчогледа, става дума и за преразпределяне на субсидиите за плодове, зеленчуци, мляко и месо, за защита на малките и средни производители.

Предложението на БСП за въвеждане на забрана за внос на стоки от Украйна няма указан срок, тъй като по думите на Нинова, НС винаги може да вземе обратното решение, когато това се наложи.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега