Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП с подписка срещу Изборния кодекс и срещу данък "колиба"

БСП с подписка срещу Изборния кодекс и срещу данък "колиба"

БСП стартира подписка срещу промените в изборното законодателство, както и срещу въвеждането на новия т.нар. данък "колиба".

БСП стартира подписка срещу промените в изборното законодателство, както и срещу въвеждането на новия т.нар. данък "колиба". Още днес депутати от Коалиция за България ще внесат предложения за промени в Избирателния кодекс. Това обяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев след заседание на ИБ на НС на БСП. Лидерът на социалистите беше категоричен, че Избирателният кодекс ощетява правото на българските граждани свободно да избират своите кметове. Това по думите му е най-видимо в две ограничения – ограничението на хората от големите градове да избират районни кметове и ограничението на хората от малките населени места да избират свои кметове.

Станишев обяви, че Коалиция за България ще внесе своите предложения за второто четене на Избирателния кодекс, както и предложения за разширяване на правомощията на районните кметове и на кметовете на малките населени места, ако те останат избираеми. "Това е философията на децентрализация”, обясни лидерът на БСП. Социалистите изтъкнаха, че след като управляващите се отказаха от данък "лукс”, смятат да въведат т.нар. данък „колиба”, който на практика натоварва най-бедните хора. Станишев беше категоричен, че данъкът не дава никакъв сериозен фискален ефект, но създава допълнителни разходи за администрацията и сериозни затруднения за гражданите.

 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега