Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП ще внесе предложение помощта за Украйна да бъде одобрявана от Народното събрание

БСП ще внесе предложение помощта за Украйна да бъде одобрявана от Народното събрание

„Ако Тагарев изпълни това, което обяви, че е искано от президента Зеленски, това означава напълно обезкостяване на Българската армия, лишаване от боеспособност и ние не бихме подкрепили такова нещо“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Отношението си към министър Тагарев и политиката, която той провежда ние сме я изразявали два пъти и много последователно. Един път в правителството на Петков и един път сега – като опозиция. Тогава ние възпрепятствахме Тагарев да стане министър на отбраната и сега, като опозиция, поискахме оставката му .“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.

„Ако Тагарев изпълни това, което обяви, че е искано от президента Зеленски, това означава напълно обезкостяване на Българската армия, лишаване от боеспособност и ние не бихме подкрепили такова нещо“, добави тя.

„Ще внесем проект на решение – цялата помощ, която се предоставя на Украйна, да бъде одобрявана от Народното събрание“, обяви Нинова.

Тя припомни, че служебното правителство на президента Радев е внесло  решение и Народното събрание тогава е одобрило, без гласовете на социалистите, Министерският съвет сам да решава какво да предостави и информацията за това да е засекретена.

„Тя трябва да бъде публична. Позовавайки се на практиката във всички европейски държави и САЩ, те обявяват какво ще предоставят като военна помощ. Смятаме, че българският народ трябва да знае. Този процес трябва да е публичен и прозрачен и да е достатъчно обществено обсъждан – в него да се включат и Министерството на отбраната, и специалисти, и общественици“, посочи Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП припомни позицията на партията по отношение на военната помощ за Украйна: Ние сме против. Смятаме, че това удължава конфликта и трябва да се търси мирно решение чрез спиране на действията от двете страни и водене на дипломатически преговори.“

И добави: „Малко прекалено става, когато си с различно мнение да те нарочват или за руски слуга, или, че някой ти  плаща .Ние смятаме, че с нашата позиция защитаваме българския национален интерес.“

„Българският интерес диктува да имаме ядрена енергетика. С продажбата на двата реактора се заличава проекта „Белене“ и няма да имаме развитие на ядрената енергетика. Българският интерес означава и Българската армия да има боеприпаси. С решението да се предостави всичко на Украйна обезкостяваме Българската армия, лишаваме се от българските боеспособности и това е риск за националната сигурност. Украйна в НАТО сега също е риск за сигурността не само в България, а в Черноморския регион, в Европа и както виждате, и големите държави не са съгласни сега и веднага да се приеме такова решение.  Парламентите на другите държави членки не гласуват декларация за приемане на Украйна в НАТО, само българският. Ние, защитавайки българския интерес, трябва да търпим укори, че сме чуждопоклонници. Категорично не приемаме това“, каза още Нинова.

Тя заяви още, че независимо от твърденията на Борисов и Росен Желязков, отказът от имунитет на лидера на ГЕРБ още не е депозиран в деловодството на Народното събрание. „Това е типично за него поведение, сутрин едно, вечер друго" смята Корнелия Нинова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега