Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП върна неизпълнен третия мандат

БСП върна неизпълнен третия мандат

Румен Радев поздрави партията за положените усилия.

БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Държавният глава Румен Радев връчи третия проучвателен мандат на председателя на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова на 16 януари.  

"Г-н президент, направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат. Изведохме четири важни задачи за редовно правителство и за парламент. Такива, каквито ги обсъдихме с Вас при приемането на мандата: Приемането на България в Шенген, законите по Плана за възстановяване и устойчивост, приемане на бюджет за 2023 година и съдебна реформа. Поканихме всички партии на разговор и от тези, които дойдоха и от тези, които не дойдоха, стана ясно, че не се събра съгласие, мнозинство за излъчване на редовен кабинет. Поради тази причина връщам третия мандат", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, връщайки папката с неизпълнения мандат на президента Радев.

"Аз искам да ви поздравя за усилията, които положихте за съставяне на редовно правителство в една много трудна политическа обстановка, но явно и този път тя не намери разрешение и отиваме на поредните предсрочни парламентарни избори, пожелавам ви успех на тях", от своя страна каза Румен Радев. 

"Разочарование е, че няма да има редовно правителство. От това ще загуби България и хората. Забавят се доста важни процеси – тези четирите, които ние определихме като приоритетни”, допълни Нинова. 

"Този парламент не можа да приеме бюджет за 2023 г., което за нас е най-важното. През него можехме да овладеем инфлацията, да увеличим доходите на хората, поне малко да се преборим с неравенствата и бедността. Не успя да приеме законите по Плана за възстановяване и устойчивост, които са важни за бъдещето на България, както и да направи съдебната реформа. Провалът на третия мандат е общ неуспех на 48-ото Народното събрание и на президента“, категорична е тя. 

По думите на Корнелия Нинова ни очаква тежка кампания ."Ще работим, ще говорим с хората. От честите ни срещи из цялата страна виждаме умора от избори, апатия към политическия живот. За нас това е основният опонент в една политическа кампания и основна цел - да убедим хората, че е важно да гласуват. Чрез техния глас ще се реши тяхното бъдеще“, каза още лидерът на социалистите.

Връщане на проучвателен мандат за съставяне на правителство от ПГ на "БСП за България"

Връщане на проучвателен мандат за съставяне на правителство от ПГ на "БСП за България"

Публикувахте от Румен Радев в Понеделник, 23 януари 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега