Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

bTV: Изявленията на Сидеров целят да упражнят натиск върху редакционната ни политика

bTV: Изявленията на Сидеров целят да упражнят натиск върху редакционната ни политика

Изказванията на председателя на политическа партия „Атака” Волен Сидеров на пресконференция от 18.06.2012 г. за пристрастност на медията bTV заради притежавано от г-жа Политова лично имущество са абсолютно нелогични и популистки. Това гласи писмо от bTV изпратено до медиите.

Изказванията на председателя на политическа партия „Атака” Волен Сидеров на пресконференция от 18.06.2012 г. за пристрастност на медията bTV заради притежавано от г-жа Политова лично имущество са абсолютно нелогични и популистки. Това гласи писмо от bTV изпратено до медиите. Ето какво още се казва в позицията на телевизията:

Липсва каквото и да е правно основание да се търси обяснение за законно придобито лично имущество на изпълнителен директор на частна компания. Следователно, изявленията на Сидеров са единствено с цел да се упражни натиск върху редакционната политика на bTV чрез грубо изопачаване на факти, в опит за увреждане на доброто име и репутацията на ръководен служител на компанията и накърняване на авторитета на медията като цяло.  

Оказването на натиск върху свободна медия е несъвместимо с принципите на демократичното общество. Изричната конституционна забрана за цензура върху медиите прави недопустима каквато и да е намеса в дейността им от страна на парламентарно представени политически партии - както чрез пряко въздействие, така и чрез неформални способи за публичен натиск върху редакционната политика.  

Независимостта на електронните медии и журналистите, работещи в тях, е регламентирана в Конституцията на Република България и Закона за радиото и телевизията, и е принцип на работа в bTV. Съдържанието на излъчваните в програмата новини и актуални предавания се определя единствено от интереса на зрителите и според независимата преценка на работещите в медията журналисти. Доверието на зрителите към bTV е най-голямата ценност за медията и доказва, че телевизията е разпозната като безпристрастна и независима. Вярваме, че нашата аудитория ще разпознае популисткия характер на изказаните обвинения.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега