Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Булгаргаз” предлага поевтиняване на синьото гориво с 45%

„Булгаргаз” предлага поевтиняване на синьото гориво с 45%

Като мотив за намалението от дружеството посочиха изключително конкурентните цени, получени на открит търг, организиран от „Булгаргаз”, както и на възможността да бъдат доставени пълните азерски количества по договорена цена през интерконектора с Гърция

Нова, по-ниска цена на газа за ноември предлагат от „Булгаргаз”. Предложението е синьото гориво да поевтинее до 130 лева за мегаватчас, съобщи NOVA. Ако Комисията за енергийно и водно регулиране приеме тарифата, тя ще бъде по-ниска с 45% от тази за октомври и с 65% спрямо септември. Това съобщи изпълнителният директор Деница Златева.

Като мотив за намалението от дружеството посочиха изключително конкурентните цени, получени на открит търг, организиран от „Булгаргаз”, както и на възможността да бъдат доставени пълните азерски количества по договорена цена през интерконектора с Гърция. Газохранилището в Чирен е запълнено 88%, като към 1 ноември се очаква то да бъде запълнено до 90 на сто от обема си.

"Два са компонентите. Първият е свързан с проведените търгове за доставка на втечнен газ за ноември и получените добри оферти. Отстъпките са между 38 и 50%. Дължи се и на спада в индекса", заяви тя.Според председателя на КЕВР Иван Иванов цената се доближава до прогнозната годишна тарифа. ''Отпада необходимостта от повишаване на цената за топлинната енергия", посочи той. „Ако цената е 130 лева, това ще е най-ниската цена от март досега”, заяви Иванов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега