Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бум на телефонните измами по празниците

Бум на телефонните измами по празниците

Петима човека "изгоряха" в ало-измами през празничните почивни дни. Всички те са станали жертви на схемата с "колета от чужбина". Вместо да открият пари, лекарства и важни документи, трима от тях се сдобили с кутии сухи пасти, 83-годишен мъж пък получи тетрадки.

Петима човека "изгоряха" в ало-измами през празничните почивни дни. Всички те са станали жертви на схемата с "колета от чужбина". Вместо да открият пари, лекарства и важни документи, трима от тях се сдобили с кутии сухи пасти, 83-годишен мъж пък получи тетрадки.

Първите две измами са докладвани още на 30-и следобяд. Две бургазлийки, съответно на 70 и 80 години, получили обаждане, че са получили колети с "пари и лекарства". Първата трябвало да открие и билки, изпратени от роднина в чужбина, а втората - сумата от 22 000 евро. 70-годишната дама платила за колета 700 лв. Другата жертва пък се простила с 1 000 евро и 1 200 лв.

На следващия ден - 1-и май, 82-годишна бургазлийка, живееща на ул. "Цар Самуил" стана поредната жертва на схемата с колетите. Тя платила сумата от 2 400 лв., срещу които трябвало да получи пратка с документи от чужбина. Вместо това, в кутията открила сухи пасти.

Четвъртият случай е регистриран на 2-и май следобяд. Става сума за 61-годишна бургазлийка, живееща на ул. "Александър Стамболийски". Тя платила за пратка с лекарства сумата от 250 лв. Предала на непознатия "куриер" и златни накити с тегло около 25 гр.

На 3-и май жертва на ало-измамници стана 83-годишен бургазлия, също живеещ на ул. "Александър Стамболийски". Непознат мъж му съобщил, че има пратка от чужбина, съдържаща пари. Срещу пакета, пенсионерът дал 780 лв. Вътре, вместо лекарства, открил 5-6 тетрадки.

Работата по случаите продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега