Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас дарява 30 000 лева на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Бургас дарява 30 000 лева на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

Решението беше взето след спорове, в които се стигна до политизиране.

30 хиляди лева ще бъдат отпуснати от общинския бюджет на Бургас  за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Те ще бъдат преведени по сметка на БЧК, а не на Главното мюфтийство, каквото беше първоначалното предложение. Съветниците почетоха с едноминутно мълчание загиналите в Турция и Сирия, и решиха, че чрез Червения кръст средствата ще достигнат най-добре до пострадалите от двете държави, предава БНР - Бургас. Решението беше взето след спорове, в които се стигна до политизиране.

Мотивите, защо парите да не бъдат превеждани към Мюфтийството, обяви д-р Антонио Душепеев:

"Става дума за парите на бургазлии, да ги превеждане на българското мюсюлманско вероизповедание  не ми се струва най-адекватната и равнопоставена позиция на нашия общински съвет. Става въпрос за взаимоотношения между две държави.Трябва да предоставим тази помощ на институция, която е равностойна на бургаския общински съвет."

Даниела Божинова подчерта, че помощ трябва да има и за Сирия и предложи други 30 хиляди лева за бъдат гласувани за там. От общината,обаче,поясниха,че няма как да се преведат пари директно за сирийските граждани.Бенчо Бечнев обяви, че ще дари заплатата си за пострадалите и прикани колегите си да направят същото. 

Васил Иванов от групата на БСП направи няколко предложения, като едно от тях бе 29 хиляди лева да даде Общината, а той да дари лично хиляда лева:Не желая да правя помен с чужда пита, с парите на бургаските данъкоплатци. Ние да ги задължим, те да даряват. Всеки един бургаски гражданин, който желая да дари, може да го направи. Стига с този евтин пиар. Нека общинския съвет събере тази сума, да не натоварваме бургаските граждани.Последваха изказвания на съветници от ГЕРБ Веселин Пренеров и Бойчо Георгиев:

"Дайте поне веднъж, поне днес, поне сега, да излезем като единни граждани, като хора от това заседание. Това не ни отива."

" Много хора откриха топлата вода, като разбраха, че има желание Общината да направи дарение и да подпомогне пострадалите.Сега станаха едни големи благодетели и тръгнаха да си даряват заплатите и да го казвам по 50 пъти. Един истински дарител, който го прави от сърце, той не ходи да тръби навсякъде какво е направил и какво е дал."

След това, Живко Госпидинов обясни, че БСП  се дистанцира  от предложението на Иванов и то не е на партийната група.Зам.-кметът Красимир Стойчев показа,  съобщение, чрез което турската страна благодари на Бургас и гражданите за събраните помощи. Той подчерта, че към момента не са нужни храни и дрехи, а палатки, генератори и чували.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега