Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас е на водещо място по брой иновативни училища в страната

Бургас е на водещо място по брой иновативни училища в страната

В момента 290 от близо 2400 училища в страната имат статут на иновативни.

В момента 290 от близо 2400училища в страната имат статут на иновативни, т.е. въвели са нови предмети, увеличили саброя на часовете по определени предмети или използват нови методи напреподаване. Бургас се нарежда на челно място по брой на иновативните училища. Това стана ясно по време на Първия национален форум за иновации в образованието, който се проведе в столицата.

Припомняме Ви, че градът стартира с 9 иновативни училища в първата година от въвеждането на концепцията. През  учебната 2018/2019 година в Бургас броят на иновативните училища се  увеличи с още 10, за да станат общо 19.

На форума беше представен анализът на резултатите от иновативните практики една година след внедряването им в училищата. Бургас бе представен на събитието от началник на РУО Виолета Илиева, директори на учебни заведения и преподаватели от морския град.

В рамките на форума бяха презентирани добрите практики на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас и Профилирана гимназия за романски езици "Г. С. Раковски".

"Креативният учител е най-важната и най-ценната иновация, цялата система трябва да го подпомага. Основата на иновациите е креативността. Училището на бъдещето трябва да учи, да провокира креативност, но няма как да го прави, ако самото то не е креативно". Това послание отправи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега