Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас - гореща зона за китайски инвестиции

Бургас - гореща зона за китайски инвестиции

“Най-ниският подоходен данък, втората най-ниска цена на електроенергията, най-ниският наем за офиси в Европа допълват макроикономическата стабилност на страната, а стратегическото географско положение на Бургас го превръщат в гореща зона за китайски инвестиции”. Това сподели председателят на бургаската Българо-китайска асоциация за търговия и инвестиции Менг Лу на среща с областния управител Павел Маринов.

“Най-ниският подоходен данък, втората най-ниска цена наелектроенергията, най-ниският наем за офиси в Европа допълватмакроикономическата стабилност на страната, а стратегическото географскоположение на Бургас го превръщат в гореща зона за китайски инвестиции”. Това сподели председателят набургаската Българо-китайска асоциация за търговия и инвестиции Менг Лу на среща с областния управителПавел Маринов. По време на визитата саобсъдени плановете за развитие на Бургаски регион и идеи за партньорство скитайски инвеститори.

Според областния управител,„в момента приоритетите на правителството са свързани до голяма степен с Китай”. По думите на Маринов, Областна управавъзнамерява да работи за привличане на китайски инвестиции в областта назеленчукопреработването.  

Той сподели още, че до краяна мандата си ще работи по създаването на логистична база за преработка нахрани, както и създаването на единен клъстер на зеленчукопроизводителите.Областният управител допълни, че китайският бизнес ще бъде идеален партньор вначинанието, в ролята си на преработвател на готовите суровини. От своя страна,Областна управа обещава преференции за инвеститори от клас А и Б, включително ипо-ниски данъци. 

Менг Лу заяви, че имаинтерес от китайска страна и към инвестиции в миннодобивната промишленост. Няколко фирми са изявилижелание за проучване на възможностите за инвестиция във фабрика за метали,по-специално за добив и преработка на желязо и стомана. Според представители наасоциацията обаче този отрасъл все още е малко тромав и информацията заинвеститорски интерес не достига до него.  

Припомняме, че за края налетния сезон 2014 г. е планиран и специален бизнес форум, чиято организациятече в момента. В него ще вземат участие различни представители на китайскифирми, които ще посетят Слънчев бряг. Целта е да добият представа завъзможностите за инвестиране в бизнес, свързан с туризма – строеж и развитие нашопинг центрове, инфраструктура, обслужване, производство и дистрибуция наразлични продукти на туристическите обекти и хотелски комплекси.  

Бургаската Българо-китайскаасоциация за търговия и инвестиции набира скорост, създавайки различни връзки спредставители на бизнеса в Китай. От българска страна интересът все още е слаб.Повечето хора се обръщат към организацията с предложения, които обаче така и непретърпяват развитие.  

„Хора с идеи има много, новажното е, след като представят идеите си пред нас, да продължат да бъдатактивни. Ще направим всичко по силите си да им окажем съдействие. Всеки желаещможе да се присъедини към нас като член на асоциацията. Общата ни цел е привличанена инвестиции, които да доведат до развитие на бизнеса в Бургас и България,“коментира още Менг Лу. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега