Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас не забравя спасителите на българските евреи

Бургас не забравя спасителите на българските евреи

Всяка година на 10 март България отбелязва Деня на спасяването на българските евреи от Холокоста

Всяка година на 10 март България отбелязва Деня на спасяването на българските евреи от Холокоста и почит пред паметта на невинно загиналите 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и Пирот, депортирани и унищожени в нацистките лагери  на смъртта. В Бургас Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” и Бургаска писателска общност посвещават на паметната дата час по творчество с ученици от средните училища под мотото „Паметта като спасение”.

 В събитието, което ще се проведе на 10 март от 15 часа в Дома на писателя, ще се включат на живо и онлайн младежи от 8 елитни бургаски гимназии, както и ученици от 134 училище  „Димчо Дебелянов” от София. Технологията на художествената словесност ще бъде представена на младите автори от писателите Милка Иванова, Елка Василева и поетът, публицист и издател Румен Леонидов. Участието в творческия час ще бъде ценна помощ за ученици, желаещи да участват в националния литературен конкурс на Център „Алеф” „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”.

 Паметната за българските евреи дата 10 март ще бъде отбелязана и с церемония за полагане на цветя пред паметника на благодарността към спасителите на бургаските евреи, изграден от Център „Алеф”. Събитието  ще се проведе от 16.30 часа на 10 март,  сряда,  в зона „Толерантност”, /градинката пред Община Бургас и хотел България/.С участието си в церемонията потомците на спасените евреи ще заявят своята признателност към своите спасители, както и решимостта си масови унищожения и геноцид никога да не се повтарят.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега